Stuttgart'ta Forma Giyen Silas Wamangituka'nin Sahte Kimlikle Oynadigi Açiklandi

Almanya Birinci Futbol Ligi (Bundesliga) takimlarindan Stuttgart’ta forma giyen Silas Wamangituka’nin sahte kimlikle oynadigi duyuruldu.

Stuttgart kulübünden yapilan açiklamada, Silas Wamangituka'nin eski menajerinin entrikalarinin kurbani oldugu ve oyuncun kulübe Wamangituka'nin gerçek soy isminin olmadigini bildirdigi ifade edildi.

Açiklamada, Silas’in durumu netlestirmek için Stuttgart kulübünün ve yeni menajerinin yogun çabalarina katki sagladigi ve birkaç gün önce Demokratik Kongo Cumhuriyeti’nden resmi belgeleri aldigi aktarildi.

Oyuncunun duruma iliskin tüm ayrintilari Alman makamlariyla paylasacagi ve Alman Kulüpler Birligi (DFL) ile Almanya Futbol Federasyonu (DFB) ile de temasta oldugu belirtilen açiklamada, yasal degerlendirme sonucunda futbolcunun geçerli bir lisansa sahip oldugu kaydedildi.

- Gerçek ismi Silas Katompa Mvumpa

Açiklamada, forvet oyucunun gerçek isminin Silas Katompa Mvumpa oldugu ve 6 Ekim 1998’de Kongo’da dogdugu bilgisi paylasilarak, bugün 22 yasinda olan futbolcunun 2017’de Anderlecht takiminin deneme antrenmanina davet edildigi belirtildi.

Bu amaçla Silas’in gerçek ismiyle Belçika vizesi aldigi ifade edilen açiklamada, vizenin süresi dolmadan kisa süre önce Anderlecht kulübünün kendisini transfer etmek istedigi aktarildi.

Açiklamada, Silas’in, sözlesme imzalamak için Kongo’ya dönerek yeni vize ile yeniden Belçika'ya geri dönmek istedigi belirtilerek, ancak Belçika'daki bir menajerin Silas'i büyük baski altinda birakarak Belçika'dan ayrilip Kongo'ya gittiginde Avrupa'ya dönemeyecegine ikna ettigi belirtildi.

Söz konusu menajerin isminin bilindigi, Silas’i korumak için bu ismin Stuttgart kulübü tarafindan kamuoyuna açiklanmayacagi kaydedildi.

- Stuttgart oyuncuya sahip çikti

Silas Katompa Mvumpa, son yillarda sürekli korku içinde yasadigini ve Kongo'daki ailesi için de çok endiselendigini belirterek, “Hikayemi açiklamak benim için zor bir adimdi. Bunu ancak yeni menajerimin destegiyle yapmaya cesaret edebildim." dedi.

Çok rahatladigini ve menajerlerle benzer deneyim yasayan diger futbolculari da bu yönde tesvik etmek istedigini söyleyen Mvumpa, Stuttgart kulübüne verdigi destekten dolayi tesekkür etti.

Stuttgart’in sportif direktörü Sven Mislintat da, Mvumpa’ya her yönüyle destek olacaklarini belirterek, “Silas Stuttgart ailesinin bir parçasi.” degerlendirmesinde bulundu.

Mislintat, forvet oyuncunun sakatligindan iyilestiginde gelecek sezon Stuttgart için forma giyecegini kaydetti.

Mvumpa 2019'da Stuttgart’ta transfer oldu ve geçen sezon Bundesliga’da 25 maçta 11 gol atti.

Kaynak: AA