Sampiyon Anadolu Efes Basketbol Takimi, Anitkabir'i Ziyaret Etti

Basantrenör Ergin Ataman: 'Burada bir öykü, bir hikaye var. Geçen yildan yarim kalan hikayeyi tamamladik' 'Devletimizin basi, Cumhurbaskani'miz sporu çok seviyor. Basketbolu da çok yakindan takip ediyor'

Sezonu THY Avrupa Ligi ve ING Basketbol Süper Ligi sampiyonu olarak Anadolu Efes Basketbol Takimi, Anitkabir'i ziyaret etti.

Anadolu Efes Basketbol Takimi'nin basantrenörü Ergin Ataman, basketbolcular ve yöneticiler, Aslanli Yol'dan yürüyerek Atatürk'ün mozolesine geldi. Ataman'in mozoleye çelenk birakmasinin ardindan saygi durusunda bulunuldu. Bu arada Ergin Ataman'in asker selami verdigi görüldü.

Mozoledeki törenin ardindan Anadolu Efes kafilesi, Misak-i Milli Kulesi'ne geçti.

Anitkabir Özel Defteri'ni imzalayan Ergin Ataman, deftere, "Cumhuriyet'imizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk, her zaman güvendiginiz güzel ülkemizi emanet ettiginiz gençler olarak Avrupa'nin en büyük kupasini huzurunuza getirdik. Size ve tüm silah arkadaslariniza, sehitlerimize minnettariz." yazdi.

Ataman, gazetecilere yaptigi açiklamada ise kazanilan sampiyonluklar için "Burada bir öykü var, bir hikaye var." dedi.

THY Avrupa Ligi kupasini Anitkabir'e getirmekten onur duydugunu vurgulayan Ataman, "Buraya tam kadro geldik. Içlerinde 8-9 tane yabanci oyuncumuz var. Çogu ilk kez Anitkabir'e geldi ve çok etkilendi. Sadece A takim degil, bütün kulüp buraya geldik. Gururluyuz." diye konustu.

Anlamli ve büyük bir kupayi Cumhuriyet'in kurucusu Gazi Mustafa Atatürk'e getirmis olmaktan büyük onur duydugunu dile getiren Ataman, "Atatürk'e, silah arkadaslarina, geçmisten bugüne bizler için savasan, bayragimizi korumaya çalisan tüm sehitlerimize, tüm gazilerimize, tüm askerimize ,tüm polisimize minnettariz. Bunlari ani defterine de yazdim. Bizler Atatürk'ün çocuklariyiz ve bu ülke Atatürk'ün bize biraktigi çok büyük bir miras. Avrupa çapinda böylesine büyük bir basarida Türkye'yi gururlandirdigimiz için de çok gururluyuz." ifadelerini kullandi.

Basantrenör olarak bugüne kadar Avrupa'da 4 kupa kazandigini belirten Ataman, söyle devam etti:

"Önce bir Italyan takimiyla, sonra Besiktas'la, daha sonra 2016'da Galatasaray'la kupa kazanmistim. En büyük kupa olan THY Avrupa Ligi eksikti. Su ana kadar bu kupayi kazanan Türk antrenör yoktu. Bu benim için büyük mutluluk. Son 3 sezondur zaten Avrupa'da en iyi basketbolu oynayan, en çok maç kazanan takim durumunda Anadolu Efes. Tüm Avrupa tarafindan çok takdir ediliyor. Bu takimda sadece antrenör olarak ben degil, Türk kahramanlarimiz var. Sertaç Sanli, Avrupa'nin en iyi uzunlarindan biri oldu. Kaptanimiz Dogus Balbay kritik maçlarda savunmasiyla, direnciyle takima güç katti. Bugrahan Tuncer zaman zaman, milli takimimizin yeni oyuncusu, bizim takimin süper starlarindan Shane Larkin... Burada bir öykü var, bir hikaye var. Geçen yildan yarim kalan hikayeyi tamamladik. Yarim kalan görevdi. Atatürk spor yapanlar için, 'Bu bir ulusal görevdir. Basariyla sonuçlandirmalisiniz.' demis. Anitkabir'de burada bunun mutlulugunu yasiyoruz."

Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan'in 12 Haziran Cumartesi günü Istanbul'da kendilerini kabul edecegini aktaran Ataman, "Bundan da büyük bir onur duyuyoruz. Kendisi maç biter bitmez beni ilk arayandi. Devletimizin basi, Cumhurbaskani'miz sporu çok seviyor. Basketbolu da çok yakindan takip ediyor. Zaten maçin da tamamini izledigini söyledi. Bizi kabul edecegi için kendisine tesekkür ediyorum. Çok sayida yabanci oyuncumuz var. Hepsi ülkelerine dönmek için sabirsizlaniyorlar. Ziyaretten sonra dagilacagiz." diyerek sözlerini tamamladi.

Kaynak: AA