Milli Okçularin Hedefi Tokyo Olimpiyatlari'nda Madalya Kazanmak

Türkiye Okçuluk Federasyonu Baskani Abdullah Topaloglu: 'Tokyo Olimpiyatlari'nda iddialiyiz. Okçulukta favori ülkelerden biri oldugumuzu söyleyebiliriz'

GÜLSEM ADAM - Türkiye Okçuluk Federasyonu Baskani Abdullah Topaloglu, 23 Temmuz'da baslayacak olan Tokyo Olimpiyatlari'nda Okçuluk Milli Takimi olarak iddiali olduklarini belirterek, "Tokyo Olimpiyatlari'nda iddialiyiz. Okçulukta favori ülkelerden biri oldugumuzu söyleyebiliriz." dedi.

100. Yil Okçuluk Tesisleri'nde yeni tip koronavirüs salgini tedbirleri alinarak, 40 ülkeden 279 sporcunun katilimiyla düzenlenen turnuvada, Türk okçular uluslararasi ses getiren önemli basarilar elde etti.

Sampiyonada, milli sporcularin erkekler klasik yay, makarali yay erkekler takimi ve erkekler makarali yay kategorilerinde altin madalya kazanmalarinin mutlulugu yasaniyor.

Türk okçular, elde ettikleri bu basarilar sayesinde ise Tokyo Olimpiyatlari'na emin adimlarla ilerliyor.

Türkiye Okçuluk Federasyonu Baskani Abdullah Topaloglu, AA muhabirine, 4 yildir ara vermeden çalismalarini sürdüren sporcularin Avrupa sampiyonasi içinde düzenlenen Tokyo Olimpiyatlari Kitasal Kota Turnuvasi'nda olimpiyat kotasi almayi basardigini söyledi.

Sampiyonada bir erkek, bir kadin kotasi aldiklarini ama bunun yeterli olmadigini kaydeden Topaloglu, "Ayin 18'inde Paris'te yapilacak olan World Cup yarismalari içindeki bir günlük takim kota yarismalari var. Hedefimiz burada hem kadinlarda hem erkeklerde 3'er sporcumuzla olimpiyata gitmek. Bunun sonucunda da mutlaka ve mutlaka olimpiyat madalyasina sahip olmak istiyoruz." dedi.

- "Olimpiyatlarda iddialiyiz"

Okçuluk federasyonu olarak bütün çalismalari ve planlari bu yönde yaptiklarini belirten Topaloglu, Avrupa sampiyonlugunu elde eden milli sporcularin olimpiyat sampiyonluguna da ulasacagina inandigini dile getirdi.

Topaloglu, söyle konustu:

"Sporcularimiz önce Paris'te takim kotalarini alip sonra 23 Temmuz'da baslayacak olan Tokyo Olimpiyatlari'nda Türkiye okçuluguna madalya kazandiracaklarina inaniyoruz. Bunu basaracagimiza eminim, planlarimiz ve çalismalarimiz bu yönde ilerliyor. Zaten sporcularimiz bunu kanitladi, sporcularimizin ne kadar formda oldugunu herkes gördü. Bu arada farkli kategorilerde Avrupa sampiyonluklari elde ettik. Tokyo Olimpiyatlari'nda iddialiyiz. Okçulukta favori ülkelerden biri oldugumuzu söyleyebiliriz."

Basarili sporcular yetistigine deginen Topaloglu, "Türkiye okçulugu giderek yükselen bir grafik çizmektedir. Hedeflerimize bir bir ulasmaktayiz. Sonuçlarin hepsinin ülkemize hayirli olmasini diliyorum, insallah olimpiyat madalyasini de getirecegiz." ifadelerini kullandi.

Kaynak: AA