Milli Judocu Bilal Çiloglu Dünya Üçüncüsü

Büyükler Dünya Judo Sampiyonasi’nin üçüncü gününde erkekler 73 kiloda Bilal Çiloglu, bronz madalya mücadelesinde Özbek Khikmatillokh Turaev’i waza-ari puaniyla yenerek üçüncülük kürsüsüne çikti.

Macaristan’in baskenti Budapeste’de devam eden Büyükler Dünya Judo Sampiyonasi’nda 73 kiloda Bilal Çiloglu sikletinde dünya üçüncüsü oldu.

Çiloglu, ilk turda Bahamali Andrew Munnings’i (3 shido) ile ikinci maçinda Moldovali Petru Pelivan’i bitime 15 saniye kala, üçüncü turda Bulgar Mark Hristov’u (3 shido) ipponla yenerek çeyrek finale kaldi. Judocu bu turda Azerbaycanli Hidayat Heydarov’u waza-ari puaniyla yenerek adini yari finale yazdirdi. Çiloglu bu turda Gürcü Lasha Shavdatuashvili’ye altin skorda yenildi ve bronz madalya için Özbek Khikmatillokh Turaev’le karsilasti. Rakibini waza-ari puaniyla yenen milli judocu dünya üçüncüsü olarak kürsüye çikti.

Ayni sikletteki Bayram Kandemir ise ilk turda Kosta Rikali Julian Sancho karsisinda 1-0 (waza-ari) geriden gelerek rakibini ipponla yendi. Kandemir, ikinci turda 2017 dünya sampiyonu Japon Soichi Hashimoto’ya yenildi.

Sampiyonanin yarin dördüncü gününde erkekler 81 kiloda Muhammed Mustafa Koç müsabakaya çikacak.

Kaynak: İHA