Ilkay Gündogan, Sampiyonlar Ligi Final Primini Hessler 06 Takimina Yapilacak Yeni Saha Için Bagisladi

Ingiltere Premier Lig ekiplerinden Manchester City'nin Türk kökenli Alman oyuncusu Ilkay Gündogan, kulübünün Sampiyonlar Ligi'nde final oynadiklari için ödedigi 300 bin avroluk primi, çocuklugunda formasini giydigi Hessler 06 takimina yapilmasi planlanan yeni saha için bagisladi.

Gelsenkirchen sehrinin resmi internet sitesinde yer alan habere göre, belediye baskani Karin Welge, kulübün ihtiyaci olan suni çim sahanin yapilabilmesi için bagista bulunan Ilkay Gündogan'a tesekkür etti.

Yapilan bu bagisin projenin yarisini finanse ettigi ve geri kalan kismin belediye tarafindan karsilanacagi duyurularak, "Gündogan'in bagisi olmasaydi bu proje tamamlanamazdi" ifadesine yer verildi.

Balikesir'in Dursunbey ilçesinden Almanya'nin Gelsenkirchen kentine isçi olarak göç eden bir ailenin çocugu olarak dünyaya gelen Ilkay Gündogan'in amcasi ve menajeri olan Ilhan Gündogan, çocuklugunun büyük bölümünü geçirdigi kulübün bir sahaya ihtiyaci oldugunu duyan futbolcunun, çok etkilenip böyle bir bagis yapmak istedigini söyledi.

Kaynak: AA