Galatasaray Kulübü Baskan Adayi Hamamcioglu'nun Ilk Tercihi Fatih Terim Açiklamasi

'Önce Fatih hocaya müracaat edecegiz. Kendisini davet edecegiz. Davetimizi kabul ederse verimlilik, hedefe kilitlenme ve sportif basari konusundaki vizyonumuzu paylasacagiz. Kendisiyle devam etmek veya yeniden baslama arzumuz var'

Galatasaray Kulübü baskan adaylarindan Esref Hamamcioglu, futbol takimi teknik direktörlügü için ilk olarak Fatih Terim ile görüseceklerini söyledi.

Maslak Atli Spor Kulübü Galatasaray Binicilik Tesisleri'nde düzenlenen basin toplantisinda açiklamalarda bulunan Hamamcioglu, seçim çalismalarinin son hizla sürdügünü kaydetti.

Sari-kirmizili kulüp için tarihi bir seçim oldugunu aktaran Hamamcioglu, "Bu seçim, adaylar arasinda bir yaristan ziyade Galatasaray'in düzlüge çikmasi ve bir zihniyetle mücadele etmesi için hayati bir önem tasimaktadir. Galatasaray, bir degerler bütünüdür. Bu zamana kadar bizi rakiplerimizden ayri kilan, tüm fikir ayriliklarinin bir zenginlik olarak nitelendirilmesi ve bu zenginlikten çikan ortak akillardan yönetimlerin faydalanmasiydi. Son zamanlarda çok önem verdigimiz bu degerler müthis bir erozyona ugradi, birlik ve beraberlik kalmadi, sevgi ve saygi ortami tamamen iptal edildi, insanlar gruplara ayrildi ve ötekilestirildi. Bunlara itirazimiz var." diye konustu.

"Itirazimiz var" sloganiyla yola çikan Esref Hamamcioglu, su ifadeleri kullandi:

"Galatasaray'da seffaf iletisim, ilkeli ve sürdürülebilir prensipler yerler altina alindi. Dengesiz mali yapi, ekonomik biat ve çikar çatismalari Galatasaray'in bütün fabrika ayarlarini bozmustur. Bunlara itirazimiz var. Galatasaray'imizin yeniden mali, idari ve sportif olarak yönetilebilmesi için mutlaka ciddi ve dirayetli yönetime ihtiyaç var. Popülist yaklasimlar maalesef kulübümüzü çok kötü duruma getirmistir. Buna itirazimiz var. Artik Galatasaray'da har vurup harman savurmak, ben yaptim oldu ve hesap vermeme dönemi kapanmalidir. Simdi, tüm katmanlariyla kucaklasip tüm paydaslari isin içine sokarak, ortak akildan faydalanarak uyuyan devi uyandirma zamanidir. Simdi verimlilik, kendisini seçen genel kurula saygi duyma, genel kurul iradesine kulak verme zamani. Kimse Galatasaray'in degerlerini ayaklar altina alamaz. Galatasaray, layik oldugu sekilde kurumsal olarak temsil edilmeli, marka degeri korunmalidir. Bu nedenlerden dolayi sorumlulugu almak için yola çiktik. Birçok proje gelistirdik. Bu projelerin hepsi ekibimizin en büyük özelligi olan gerçekçiligi yansitiyor. Biz, ne hayal satariz ne de kulübü sattiririz. Böyle düsünenlere ve bu amaçla göreve talip olanlara, bu zamana kadar kulübü uçuruma sürükleyenlere itirazimiz var."

Esref Hamamcioglu, Galatasaraylilarin gerçekleri anlamasi gerektigini aktararak, "Kulübümüzün 2 milyar 100 milyon lira borcu var. 612 milyon lira faaliyet zarari var. Kulüple Sportif AS arasindaki mali dengesizlik, Sportif AS'nin 1 milyar 342 milyon lira alacagina kadar geldi. Galatasaray, 116 yillik bir kulüp. Geride kalan 113 yilda 1 milyar borç birikmisken son 3 yilda borç 2 milyar 100 milyon liraya çikti." seklinde konustu.

- "Ilk planimiz Fatih Terim ile konusma zeminini olusturmak"

Esref Hamamcioglu, görev gelmeleri durumunda ilk olarak sözlesmesi sona eren teknik direktör Fatih Terim ile görüseceklerini söyledi.

Galatasaray'in hiçbir zaman bu kadar kaotik bir ortamda olmadigini iddia eden Hamamcioglu, sözlerini söyle sürdürdü:

"Seçimin bu tarihe kalmasi, mali genel kurullar yapilmadan seçim tarihi alinmasi Galatasaray'i çikmazin içine götürüyor. Su anki yönetim seffaf olmasa da göreve geldigimizde neyle karsilasacagimizi biliyoruz. Kismet olur da göreve gelirsek ilk karsilasacagimiz konu teknik direktör. Galatasaray'da hiçbir konu çözümsüz kalmaz. Bu konuda önce Fatih hocaya müracaat edecegiz. Kendisini davet edecegiz. Davetimizi kabul ederse verimlilik, hedefe kilitlenme ve sportif basari konusundaki vizyonumuzu paylasacagiz. Oturup konusacagiz. Asgari müsterekte birlesirsek kendisiyle devam etmek veya yeniden baslama arzumuz var. Eger anlasamazsak B planimiz var. En kötü ihtimalle altyapi hocalarimizla ilk turu geçmek üzere sahaya çikilacaktir. Ayrica 12 futbolcunun sözlesmesi bitti. Biz, gerçekçi bir yönetimiz. Ne 100 milyon dolarlik kaynak buldugumuzu ne de transferlerin uçakta geldigini söyleyerek transfer popülizmi yapiyoruz. 20 Haziran'da ilk planimiz Fatih Terim ile konusma zeminini olusturmak."

- "Oylarin yüzde 51'ini aliriz"

Hamamcioglu, seçimli genel kurula katilanlarin yüzde 51'inin oyunu alarak baskan seçileceklerini iddia etti.

Diger adaylara basari dileyen Esref Hamamcioglu, sunlari kaydetti:

"Galatasaray'da muhalefet veya rekabet degil farkli fikirler ve yarisma vardir. Galatasaray'a yakisan da rekabetin husumete dönmemesidir. Rekabette rakipler, husumette hasimlar vardir. Bizimle beraber yarisan arkadaslarimizin hepsi birbirinden degerli. Birini digerinden ayirt etmek dogru olmaz. Onlara karsi haksizlik yapmis oluruz. Ancak Galatasaray'in gerçeklerine en çok hakim olan, en çok vakit ayirabilecek olan, liyakate sahip olan, dinamiklerini bilen, son 3 yilda hakim zihniyetle en çok mücadele eden kisiler ben ve ekip arkadaslarim. O bakimdan kendimizi genel kurulun teveccühüne en çok ihtimali olan grup olarak görüyorum. Bes aday içinde rakamsal bir ön görüde bulunmak zor. En büyük favori biziz. Katilim 4500-5000 civarinda olacaktir. Bu oylarin yüzde 51'ini de biz aliriz."

Sari-kirmizili kulübün borcunun yönetilebilir duruma gelebilecegini aktaran Hamamcioglu, "Galatasaray'in 2 milyar 100 milyon liralik borcunun kapanmayacagi söyleniyor. Bu borç yönetilebilir duruma gelir ve Galatasaray düzlüge çikar. Bunu saglayabilmek için mutlaka gelir ve gider dengesini oturtacaksiniz. Büyük sizinti ve verimsizlik var. Futbol takiminin maliyeti 54 milyon avro. Sampiyonluga oynayan ve averajla sampiyonlugu kaçiran takimin sahaya çikan oyuncularinin ortalamasi 26,5 milyon avro. 54 milyon avro harcamisiz ama 26,5 milyon avrodan fayda saglamisiz. Bu bir verimsizlik örnegi. Bunu yapmazsaniz borçlariniz ve nakit ihtiyaci azalir, Türkiye Bankalar Birligi ile daha rahat müzakere edebilirsiniz." degerlendirmesinde bulundu.

Hamamcioglu, kulübün gündemindeki Kemerburgaz ve Florya projeleri, Galatasaray Adasi, Mecidiyeköy'deki bina ve spor salonu yapimiyla ilgili detaylar verdi.

Yönetimde ikinci baskanlik görevini üstlenecek Cemal Özgörkey ile baskan yardimcilari olacak Osman Kocaman ve Tuncer Hunca, kendileri ve yönetim tarzlariyla ilgili açiklamalar yapti.

Kaynak: AA