Ergin Ataman Açiklamasi 'Anadolu Efes'te Hedefler Bitmez'

Anadolu Efes Basantrenörü Ergin Ataman, ligde Fenerbahçe gibi ciddi bir takimi geçerek sampiyon olduklarini belirterek, "Anadolu Efes’te hedefler bitmez. Avrupa basketbolunun en önemli kulübü. Simdi hedef bu takimi koruyabilmek. Ben konuda ümitliyim. Bazi transfer teklifleri olacak oyuncularimiza normal ama Anadolu Grubu bu konuda ciddi fedakarliklarla yapiyor. Bunun Türkiye’ye vermis oldugu gururun da farkinda. Biz hemen yarindan itibariyle toplanacagiz" dedi.

ING Basketbol Süper Ligi final serisinde Fenerbahçe Beko’yu 3-0 ile geçerek sampiyon olan Anadolu Efes’te Basantrenör Ergin Ataman, basin mensuplarinin sorularini yanitladi. Oyuncularinla gurur duydugunu söyleyen Ataman, "Onlarla ne kadar gurur duysam azdir. Çünkü müthis bir sezon geçirdiler. Öncelikle Türkiye’ye çok büyük bir kupa armagan ettiler. Bundan 8 gün önce Euroleague sampiyonlugu kupasini armagan ettiler. Tüm ülkeye gurur verdiler. Döner dönmez hemen final serisi basladi.

Çok ciddi bir rakibimiz vardi, Fenerbahçe. O kupayi kazanmanin vermis oldugu özgüvenle her ne kadar mental olarak yorgun olsak da 6-7 günde seriyi bitirmeyi basardik. Çok farkli skorlarla kazandik. Bu sezon Türkiye’de 30 normal maç, 7 play-off olmak üzere 37 maç sadece Afyon’da kaybettik. Onlari da kutluyorum, bizi yenen tek takim oldu. Play-offlari namaglup bitirdik. Final serisinde çok güçlü Fenerbahçe ile oynadik. Çok net skorlarla kazandik. Bu aksam Larkin’i kullanamadik. Önemli bir sakatlik geçirdik, bel sakatligi. 1 dakika oynayabildi. Herkes müthis mücadele etti" diye konustu.



"ANADOLU EFES’TE HEDEFLER BITMEZ"

Bundan sonraki hedeflerden bahseden deneyimli basantrenör, "Anadolu Efes’te hedefler bitmez. Avrupa basketbolunun en önemli kulübü. Barcelona, Real Madrid belki isim olarak ama son 3 yilda en çok maç kazanan takim Euroleague’de. Türkiye’de son 2 sezonun sampiyonu. Geçen sezon da zaten sadece tek maglubiyetle sampiyonluga giderken hem Türkiye’de hem Euroleague’de pandemi nedeniyle olmamisti. Bu sezon onun biraz vermis oldugu hirsla hem Türkiye’de hem Euroleague çok net bir sekilde sampiyon olduk. Simdi hedef bu takimi koruyabilmek. Ben konuda ümitliyim. Bazi transfer teklifleri olacak oyuncularimiza normal ama Anadolu Grubu bu konuda ciddi fedakarliklarla yapiyor. Bunun Türkiye’ye vermis oldugu gururun da farkinda. Biz hemen yarindan itibariyle toplanacagiz. Euroleague dönüsü de sabah saat 9’da kulüpte yönetim kurulu toplantisi yaptik. Yarin da biraz önce genel menajerimiz söyledi, baskan toplantiya çagiriyor diyor. Bizde kutlama olmaz ama tabii ki buradan en kisa zamanda kupalari, özellikle Euroleague kupasini Anitkabir’e götürecegiz. Daha sonra Cumhurbaskanimizin uygun oldugu bir dönemde kendisine götürecegiz. Ondan sonra da artik önümüzdeki sezon planlarina baslayacagiz. Oyuncularimiz yoruldu. Onlarin da artik tatile ihtiyaçlara var. Bazi oyuncularimiz, Larkin ve Türk oyuncularimiz milli takim kampina dahil olacak. Biz de tatile çikacagiz. Biraz dinlenmeye ihtiyacimiz var" seklinde konustu.

(Güven Mert Ercan - Mehmet Sirin Topaloglu/ IHA)

Kaynak: İHA