Cumhurbaskanligi 2. Uluslararasi Yat Yarislari'nin Tanitimi Gerçeklestirildi

Cumhurbaskanligi 2. Uluslararasi Yat Yarislari, 25-27 Haziran'da Mugla, 29-31 Ekim tarihlerinde de Galataport Istanbul ev sahipliginde olmak üzere iki etap halinde düzenlenecek.

Cumhurbaskanligi himayelerinde; Kültür ve Turizm Bakanligi, Disisleri Bakanligi ve Gençlik ve Spor Bakanliginin katkilariyla Istanbul Valiligi ve Mugla Valiligi is birliginde, Istanbul Açik Deniz Yat Yaris Kulübü tarafindan Türkiye Yelken Federasyonu 2021 yili faaliyet programi kapsaminda yapilacak organizasyonun tanitimi Galataport Istanbul-Paket Postanesi Terasi'nda gerçeklestirildi.

Ilki geçen yil Istanbul'da düzenlenen etkinligin açilisinda konusan Istanbul Açik Deniz Yat Yaris Kulübü Baskani Ekrem Yemlihaoglu, amaçlarinin Türkiye'nin genç sporcularina fayda saglamak oldugunu söyledi.

Çok kiymetli destekçilerinin bulundugunu dile getiren Yemlihaoglu, "Herkese çok minnettariz. Destekleriniz, projeyi ileriye tasimamiza fayda sagliyor ve bize güç veriyor. Umarim çok daha ileri gidecegiz. Bunu basta spor organizasyonu görmekle birlikte temelde baska dokundugumuz hususlar da olmasina dikkat ediyoruz. Bu yarisin büyük ilgi çekecegine inaniyor ve bu yolda çalisiyoruz." diye konustu.

Galataport Istanbul Icradan Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Erdem Tavas ise yarislarin ev sahipligini 2. yilda da yapmaktan gurur ve mutluluk duyduklarini belirterek, "Burasi geçmis ve gelecegi bir arada bulunduran bu parkurun en kritik noktasi. Organizasyon, ülkemizin tanitiminda da önemli rol oynuyor. Desteklerini esirgemeyen Sayin Cumhurbaskanimiza, Istanbul Açik Deniz Yat Yaris Kulübü Baskani Ekrem Yemlihaoglu'na ve herkese çok tesekkür ederiz." degerlendirmesinde bulundu.

Cumhurbaskanligi 2. Uluslararasi Yat Yarislari'nin ana sponsoru DHL Express Türkiye Üst Yöneticisi Mustafa Tonguç da sunlari kaydetti:

"Deniz sporlari arasinda en saygin organizasyonlarindan biri olan Cumhurbaskanligi 2. Uluslararasi Yat Yarislari'ni DHL Express olarak, ülkemizin dünya çapinda tanitimina hizmet eden kiymetli bir yarisma olarak degerlendiriyoruz. 40 senelik deneyimimiz boyunca, ihracat ürünlerimizi dünyaya tasiyarak Türkiye'nin tanitimi açisindan aktif bir rol oynamaya gayret ettik ve ülkemizin tanitimina katki sunacak projelerde yer aldik. Dolayisiyla Türkiye'nin tanitimina hizmet edecek bu müsabakanin sponsorlari arasinda yer almaktan gurur duyuyoruz. Türkiye'ye yüksek katma deger olusturacak tüm islerin altina imzamizi atmaya devam edecegiz. Uluslararasi pazarlarda faaliyet gösteren veya göstermek isteyen firmalarimizin her zaman yaninda olacagiz. DHL Ailesi olarak Cumhurbaskanligi 2. Uluslararasi Yat Yarislari'nin ana sponsoru olmaktan gurur duydugumuzun altini bir kez daha çizmek istiyorum."

Organizasyonun tanitimi, fotograf çekiminin ardindan sona erdi.

Kaynak: AA