'Böylesine Anlamli Bir Kupayi Gazi Mustafa Kemal Atatürk'e Getirmis Olmaktan Büyük Onur Duyuyorum'

Anadolu Efes Spor Kulübü Basantrenörü Ergin Ataman, “Böylesine anlamli, büyük bir kupayi Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e getirmis olmaktan büyük onur duyuyorum" dedi.

Turkish Airlines EuroLeague finalinde FC Barcelona’yi, ING Basketbol Süper Ligi final serisinde de ise Fenerbahçe Beko’yu geçerek sampiyon olan Anadolu Efes Spor Kulübü Basantrenörü Ergin Ataman, Anitkabir ziyaretinin ardindan gazetecilerin sorularini yanitladi.

“AVRUPA ÇAPINDA BÖYLESINE BÜYÜK BIR BASARIYLA TÜRKIYE’YI GURURLANDIRDIGIMIZ IÇIN ÇOK GURURLUYUZ”

Ataman, “Sezon biter bitmez bu sabah erkenden yola çikip Euroleague kupasini atamizin huzuruna getirmekten büyük bir onur duyuyorum. Tam kadro buradaydik bugün. Içlerinde biliyorsunuz 8-9 tane yabanci oyuncumuz var. Çogu ilk kez Anitkabir’e geldiler ve çok etkilendiler. Bütün bir kulüp olarak geldik sadece A takim olarak degil, gururluyuz Türkiye’ye böylesine anlamli, büyük bir kupayi getirmis olmaktan. Tabii ki de ilk olarak da bunu Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e getirmis olmaktan büyük onur duyuyorum. Ani defterine de aynen onu belirttim. Hem Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e hem de silah arkadaslarina, geçmisten bugüne bizler için savasan bizler için bayragimizi korumaya çalisan tüm sehitlerimize, askerlerimize, polislerimize minnettariz. Bunlari da ani defterine yazdim. Bizler Atatürk’ün çocuklariyiz ve bu ülke Atatürk’ün bizlere birakmis oldugu çok büyük bir miras, sonuna kadar da bunu devam ettirecegiz. Avrupa çapinda böylesine büyük bir basariyla Türkiye’yi gururlandirdigimiz için çok gururluyuz” seklinde konustu.



“BU TAKIMIN ANTRENÖRÜ OLMAKTAN ONUR DUYUYORUM”

Euroleague kupasini kazanan ilk Türk basantrenör oldugu hatirlatilan Ergin Ataman, “Biliyorsunuz ben bugüne kadar Avrupa’daki diger üç kupayi da farkli takimlarla kazanmistim. Bir Italyan takimiyla, daha sonra Besiktas ile ardindan da Galatasaray’la 2016 yilinda Eurocup’i kazandik. Ama en büyük kupa olan Euroleague eksikti ve su ana kadar bu kupayi kazanan hiçbir Türk antrenör yoktu. Tabii ki benim için büyük bir mutluluk bu. Son üç sezondur zaten Avrupa’da en iyi basketbol oynayan, en çok maç kazanan takim durumunda Anadolu Efes takimi. Tüm Avrupa tarafindan çok takdir ediliyor. Tabi ki bu takimin antrenörü olmaktan onur duyuyorum. Bizim bu takimda sadece ben antrenör olarak degil Türk oyuncu kahramanlarimiz da var. Sertaç Sanli bu sezon Avrupa’nin en iyi uzunlarindan birisi oldu. Keza takim kaptanimiz Dogus Balbay birçok kritik maçta savunmasi ve direnciyle takima renk katti. Bugrahan Tuncer zaman zaman öne çikti. Takimimizin yeni oyuncusu, süperstari Shane Larkin. Onun için burada bir öykü var, geçen yildan yarim kalan bir hikaye var. Parolamizi da biliyorsunuz sezon basindan beri yarim kalan görevdi. Sunu da söyleyeyim; biliyorsunuz Atatürk, spor için, spor yapanlar için ‘Sonunu basariyla sonuçlandirmalisiniz’ demis yillar önce. Biz de bunun mutlulugunu Anitkabir’de yasiyoruz” diye konustu.



“CUMARTESI GÜNÜ CUMHURBASKANIMIZI ZIYARET EDECEGIZ”

Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan’i da ziyaret edeceklerini belirten Ataman, “Cumhurbaskanimizin da yogun programi çerçevesinde Cumartesi günü Istanbul’da bizi kabul edecegini belirttiler. Bundan da tabii ki büyük bir onur duyuyoruz. Kendisi maç biter bitmez beni cep telefonumdan ilk arayandi. Devletimizin basi Cumhurbaskanimiz sporu çok seviyor, basketbolu da çok yakindan takip ediyor. Maçin da tamamini izledigini söyledi, kisa bir sohbet ettik. Cumartesi günü kendisini ziyaret edecegiz. O açidan da tabii ki kendisine de bizi kabul edecegi için bir kez daha tesekkür ediyorum. Dedigim gibi Cumartesi ziyaret edecegiz. Ondan sonra da artik biliyorsunuz birçok yabanci oyuncumuz var. Hepsi ülkelerine dönmek için sabirsizlaniyorlar. Çogu ailelerini bir iki ay önce gönderdi. Ondan sonra da artik dagilacagiz ve yeni sezonun hazirliklarina baslayacagiz” diyerek açiklamalarini sonlandirdi.

(Yunus Emre Kartal - Bayram Türüdü/ IHA)

Kaynak: İHA