Agrili Genç Tenisçiler Türk Bayragini Uluslararasi Müsabakalarda Dalgalandirmak Istiyor

Cudi Kupasi Tenis Turnuvasi'nda 138 sporcu arasindan birinci ve ikinci olan Habip Anak ile Mehmet Semih Aslan, Agrililara sevinç yasatti. Gençlik ve Spor Il Müdürü Çalgan: 'Amacimiz Türkiye Tenis Federasyonu ile Gençlik ve Spor Bakanligimizin yatirimlariyla Agri'dan yetisecek sporcularimizi ülkemizi ulusal ve uluslararasi müsabakalarda temsil etme kabiliyetine ulastirmaktir' Genç tenisçi Habib Anak: 'Milli takima seçilerek Türkiye'yi yurt disinda temsil etmek istiyorum'

ABDULLAH SÖYLEMEZ - Sirnak'ta düzenlenen Cudi Kupasi Tenis Turnuvasi'nda erkeklerde sampiyon olan Habip Anak ile finalde karsilastigi arkadasi Mehmet Semih Aslan, ay-yildizli formayi giymeyi hedefliyor.

Agri Gençlik ve Spor Il Müdürlügü bünyesindeki tenis takiminda yer alan ve 20-23 Mayis tarihinde Sirnak'ta 138 sporcunun katilimiyla gerçeklestirilen Cudi Kupasi Ulusal Tenis Turnuvasi'nda güçlü rakipleri arasinda finale çikarak erkeklerde birinci olan 16 yasindaki Anak ile ikinci olan yasiti Aslan, Agri'ya döner dönmez çalismalarina ara vermeden devam etti.

Vali Lütfi Yigenoglu Stadyumu'nun yerleskesindeki açik ve kapali tenis sahalarinda antrenörleri Firat Belkis'in koordinesinde antrenmanlarina sürdüren sporcular, hem Göbeklitepe Büyükler Tenis Yaz Kupasi'nda derece elde etmek hem de milli takima seçilip Türkiye'yi uluslararasi organizasyonlarda temsil etmek için siki çalisma yürütüyor.

Sporcularin antrenmanlarini izleyip, onlarla bir süre maç yapan Gençlik ve Spor Il Müdürü Ismail Çalgan, AA muhabirine, tenis takimlarinin 2010 yilindan bu yana çok sayida sporcu yetistirdigini söyledi

Cudi Kupasi Tenis Turnuvasi'nda Agrili sporcularin birinci ve ikinci olmasinin çok önemli basari oldugunu belirten Çalgan, "Devletimiz sag olsun, imkanlar açisindan Agri ile diger iller arasinda çok ciddi fark yok. Sayin Cumhurbaskanimiz Recep Tayyip Erdogan ile Gençlik ve Spor Bakani Mehmet Kasapoglu'nun talimatiyla Dogu Anadolu ve Güneydogu Anadolu bölgelerine çok ciddi spor yatirimlari aliyoruz. Tenisten atletizme, kayaktan boksa, tekvandodan badmintona kadar Agri'da hamdolsun tesis ya da antrenör sikintimiz yok. Arkadaslarimiz bu noktada ciddi manada çalisma gösteriyor. Agri'da tenis bransinda 229 lisansli sporcumuz var." ifadelerini kullandi.

Çalgan, kentte yetenekli sporcu sayisini artirmak için çalismalara devam ettiklerini vurgulayarak, sunlari aktardi:

"Biz bu noktada ailelerle görüsüyoruz, Milli Egitim Bakanligi is birligiyle okullarda yetenek taramasi yapiyoruz. Amacimiz bölgemizdeki basarili olabilecek sporcularimizi alt yapidan alip yetistirebilmek. Bunun örneklerini Sirnak'taki yarismada final oynayan sporcularimizdan görebiliriz. Asil amacimiz Türkiye Tenis Federasyonu ile Gençlik ve Spor Bakanligimizin yatirimlariyla Agri'dan yetisecek sporcularimizi ülkemizi ulusal ve uluslararasi müsabakalarda temsil etme kabiliyetine ulastirmaktir."

- Habib Anak: "Iki Agrilinin finalde karsi karsiya gelmesi gurur duyulacak bir sey''

Genç tenisçi Habib Anak ise babasinin insaat isçisi oldugunu ve 5 yasindayken agabeyinin tenis antrenmanlarini izlemeye gelirken antrenör Firat Belkis ile tanisip tenise basladigini bildirdi.

Yaklasik 11 yildir tenisle ilgilendigini, hem cografi anlaminda hem de kis açisindan zor bir kentte antrenmanlarini aksatmadiklarini anlatan Anak, sunlari kaydetti:

"Sampiyonluklarim ve derecelerim var. Cudi Kupasi güzel bir turnuvaydi. Istanbul ve İçel'den gelen 2 seribasi sporcuyu eleyip sampiyonluk elde ettim. Iki Agrilinin finalde karsi karsiya gelmesi gurur duyulacak bir sey. Hocamiz da bizimle çok gurur duydu. 138 sporcunun içerisinde sampiyon olmak çok güzel duyguydu. Finalde 11 yillik arkadasim Mehmet Semih Aslan ile karsilastim. Sampiyon oldum ama yenilseydim bile üzülmeyecektim çünkü sampiyonluk yine Agri'ya gelecekti. Milli takima seçilerek Türkiye'yi yurt disinda temsil etmek istiyorum."

Tenisçi Mehmet Semih Aslan da 5 yasindan beri ilgilendigi teniste çok sayida derece elde ettiklerini ve yillardir ayni sahada antrenman yaptigi arkadasiyla finalde karsi karsiya gelmenin gurur duyucu oldugunu dile getirdi.

Aslan, kendisinin de arkadasi Anak gibi milli takima girip ülkesini ulusal ve uluslararasi müsabakalarda temsil etmek istedigini sözlerine ekledi.

Kaynak: AA