Yenisehir Belediyesi Bahar Futbol Turnuvasi Basladi

Yenisehir Belediyesinin düzenledigi Bahar Futbol Turnuvasi basladi. Gelecegin futbolculari farkli renkler ve ayni güzel duygularla sahaya çikti. Özgecan Aslan Gençlik Merkezi Spor Tesislerinde düzenlenen ve 8 takimin sampiyonluk için mücadele edecegi turnuvanin açilisinda, bir zamanlar Türkiye liglerinde rüzgar gibi esen yildiz futbolcular ile İçel Idman Yurdunda bir dönem forma giyen futbolcular da gösteri maçi yapti.

İçel’in merkez ilçe Yenisehir Belediyesinin geçtigimiz aylarda yapmayi planladigi ancak pandemi nedeniyle ertelemek zorunda kaldigi Bahar Futbol Turnuvasi Özgecan Aslan Gençlik Merkezi Spor Tesislerindeki ilk maçlarla basladi.

Turnuva, bir zamanlar Türkiye liglerinde rüzgar gibi esen yildiz futbolculari da agirladi. Söhretler karmasinda gösteri maçinda Ibrahim Yattara, Engin Baytar, Timuçin Beyazit, Ali Eren Beserler, Mustafa Öztürk, Erkan Soyyigit, Yusuf Tokaç, Sertan Eser, Mehmet Akgün, Tarik Tasgün, Benhur Babaoglu, Nihat Tümkaya ve Iskender Köksal forma giydi.

İçel Idman Yurdunda farkli dönemlerde forma giyen ve teknik direktör olarak görev yapan isimlerden olusan söhretler karmasinda ise Memduh Özbalta, Mehmet Ali Karakus, Atif Öztoprak, Oguzhan Dogar, Semih Dülger, Önal Arica, Cemal Koç, Muzaffer Tozlu, Nurullah Kaya, Metin Erbilmis, Levent Aridogan, Altan Aksoy, Nasir Belci, Mahmut Yesilyaprak, Tarkan Özyilmaz, Taylan Eliaçik, Inal Günal, Sezer Güner, Sertaç Sahin, Yasin Evkuran, Memik Ertaniroglu, Bülent Gökalp, Hüseyin Gültan, Burhan Baygin, Yilmaz Çaliskan’in aralarinda oldugu isimler sahaya çikti.

Baslama vurusunu Yenisehir Belediye Baskani Abdullah Özyigit’in yaptigi maçta, İçel Vali Yardimcisi Ibrahim Küçük ve eski FIFA kokartli hakemlerden Selçuk Dereli de forma giydi. Gençlik ve Spor Il Müdürü Ökkes Demir de karsilasmalari izledi.

“Sporun iyilestirici ve birlestirici gücüne inaniyoruz”

Baskan Özyigit, turnuvanin açilisinda yaptigi konusmada, “Hepimiz sporun iyilestirici, birlestirici gücüne inaniyoruz. Bugün her ne kadar İçel Idman Yurdumuz istedigimiz yerde olmasa da Türk sporunun her kademesinde görev yapmis, Türk futbolunun yildizlari bizlere, gençlere isik tutacak, onlara bir yol gösterici olacak ve bu gençler gelecekte bu bayragi en üst seviyeye çekeceklerdir” dedi.



“Spor; sadece saglik degil, ayni zamanda dogru bir egitim biçimidir”

Sporun tüm insanlari sevinç ve heyecan etrafinda bulusturan ortak bir olgu oldugunu vurgulayan Özyigit, “Sporun bireysel ve toplumsal yarari temel alindiginda hem birey hem de toplumlar için saglikli bir yasam biçimi oldugu tartisilmaz bir gerçektir. Yani spor sadece saglik degil, ayni zamanda dogru bir egitim biçimidir. Yenisehir Belediyesi olarak bu anlayisla çocuklarimiz, gençlerimiz basta olmak üzere tüm vatandaslarimizi spora tesvik ediyoruz. Açilisini yaptigimiz Yenisehir Belediyesi Bahar Turnuvasini baharda yapacaktik, ancak pandemi nedeniyle bugünlere ertelenen bu turnuvada 8 takim ve onlarca çocuk farkli renkler ama ayni duygularla sportif mücadele içerisinde olacaklar, yeteneklerini sergileyecekler. Ve ayni zamanda profesyonel futbol deneyimi yasamis, çok önemli basarilara imza atmis büyüklerini tanima imkanlari olacak” ifadelerini kullandi.

“Çocuklarimiz bizim göz bebeklerimiz”

Tüm alt yapi imkanlarini ve çagdas belediyecilik anlayislarini çocuklarin özverileriyle bulusturduklarini ifade eden Özyigit, “Herkes için spor ve yasam boyu spor anlayisina bagli kalarak kentimizi spor organizasyonlari ile bulusturmaya devam edecegiz. Tabi spor gibi kültür ve sanat alaninda da çok kiymetli çalismalara imza atmaya devam edecegiz. Tiyatro, keman, baglama, resim, tenis, satranç gibi alanlarda pandemi öncesi olusturdugumuz o genç ordusunu yeniden kuracagiz. Pandeminin etkisi atlatilir atlatilmaz kültür, sanat ve spor merkezlerimizde hizmetlerimize devam edecegiz. Çocuklarimiz bizim göz bebeklerimiz ve daima onlarin yaninda olacagiz” diye konustu.



Final maçi 4 temmuz’da oynanacak

Bahar Futbol Turnuvasinda 10-11 yas kategorisindeki futbolcular mücadele ediyor. Turnuvanin A grubunda; Camspor, Yenisehir Konak, Altinordu ve Inter Academy Turkey takimlari yer alirken, B grubunda; Paris Saint German Academy İçel, Galatasaray, Basari Spor ve Yenisehir Idman Yurdu takimlari yer aliyor.

Turnuvada, A grubunun birincisi olan takim B grubunun ikincisi olan takimla, A grubunun ikincisi olan takim ise B grubunun birincisi olan takimla 3 Temmuz Cumartesi günü yari finalde karsi karsiya gelecek. Yari finalde galip gelen takimlar, 4 Temmuz Pazar günü final maçinda karsi karsiya gelecek. Yari finalde maglup olan takimlar da üçüncülük ve dördüncülük için mücadele edecek.

Kaynak: İHA