Türkiye, Avrupa Gençler Güres Sampiyonasi'nda 5 Madalya Ile Ikinci Oldu

Sampiyonada serbest stilde bugün milli güresçi Taner Garip gümüs, Emre Çiftçi ise bronz madalya kazandi.

Almanya'nin Dortmund kentinde düzenlenen Avrupa Gençler Güres Sampiyonasi'nda serbest stil müsabakalari tamamlanirken 5 madalya kazanan Türkiye, takim halinde 126 puanla Avrupa ikincisi oldu.

Türkiye Güres Federasyonundan yapilan açiklamaya göre, sampiyonayi Rusya birinci, Azerbaycan üçüncü sirada tamamladi. Serbest stilde bugün milli güresçi Taner Garip gümüs, Emre Çiftçi ise bronz madalya kazandi.

74 kiloda Taner Garip finalde Azerbaycanli Cebrail Haciyev'e yenildi ve gümüs madalya elde etti.

61 kiloda Hamza Zopali repesajda Belarus rakibi Ivan Hramyka'yi 6-3 yendi, bronz madalya için Moldovali Pavel Andrusca'ya son anlarda verdigi puanlarla yenilince 5. oldu.

86 kiloda Emre Çiftçi repesajda Azerbaycanli Fuad Mayilov'u 3-0 yendi, bronz madalya için karsilastigi Macaristanli Joel Hencz'i de 7-5 yenerek bronz madalya kazandi.

Turnuvada, Türkiye serbest stilde Polat Polatçi ile altin, Taner Garip ile gümüs, Mevlüt Özdemir, Ismail Küçüksolak ve

Emre Çiftçi ile bronz madalya aldi.

Serbest stilde Rusya 185 puanla birinci, Türkiye 126 puanla ikinci, Azerbaycan 119 puanla üçüncü oldu.

- Kadinlarda Melisa Saritaç, finale yükseldi

Sampiyonada kadinlarda 76 kiloda Melisa Saritaç, rakiplerini yenerek finale yükseldi. Melisa finalde Polonyali Daniela Tkachuk ile altin madalya için mücadele edecek.

68 kiloda Nesrin Bas bronz madalya maçinda Rus rakibi Elizaveta Petliakova ile karsilasacak.

59 kiloda Selvi Ilyasoglu ise repesajda Bulgaristan'dan Dimitrova ile karsilasma hakkini elde etti, rakibini yenerse bronz madalya için Rus Anastasia Sidelnikova ile mücadele edecek.

55 kiloda Melda Dernekçi, bronz madalya için Belarus'tan Viktorya Volk ile karsi karsiya gelecek.

50 kiloda Zehra Demirhan, repesajda Moldovali Maria Leorda ile karsilasacak, rakibini yenerse bronz madalya için Belarus'tan Natalia Varakina ile karsilasacak.

Kaynak: AA