Osmaniye'de 'Yaz Spor Okullari Ve Engelsiz Spor Okullari' Açildi

Gençlik ve Spor Il Müdürlügü bünyesinde “Gençlik ve Spor Bakanligi Yaz Spor Okullari ve Engelsiz Spor Okullari”nin açilisi düzenlenen törenle yapildi.

Saygi durusunda bulunulmasi ve Istiklal Marsi’nin okunmasi ile baslayan “Gençlik ve Spor Bakanligi Yaz Spor Okullari ve Engelsiz Spor Okullari”nin açilis töreni protokol konusmalariyla devam etti. Programin açilis konusmasini yapan Gençlik ve Spor Il Müdürü Mustafa Logolu, “Gençlik ve Spor Bakanligi Spor Okullari ve Engelsiz Spor Okullari’nin açilisini yapmak üzere bugün burada toplanmis bulunmaktayiz. Spor Genel Müdürlügümüzün amaci vatandaslarimizin spor yapmalarini ve sporun 7’den 70’e toplumun tüm katmanlarina yayginlastirilmasini saglamak ve özelikle gençleri spor alanlarina ve tüm faaliyetlerine yönlendirilerek gençlerimizin hem kötü ve zararli aliskanliklardan uzak tutmak hem de yetenekli basarili ve gelecek vadeden sporcularin tespiti ve seçilmesi yönünde çalismalar yapmaktayiz” dedi.

Osmaniye Valisi Erdinç Yilmaz ise, sporun çocuklar ve gençlerin bedensel sagliklarinin güçlendirmesinin yani sira onlari zararli aliskanliklardan uzak tutmasi açisindan önemli bir fonksiyonu oldugunu kaydetti.

Konusmalarin ardindan sporcularin tekvando ve kickboks gösterilerini sergilemesiyle program son erdi.

Kaynak: İHA