Melda Dernekçi Ve Melisa Saritaç Yari Finalde

Avrupa Gençler Güres Sampiyonasinda kadinlarda Melda Dernekçi ve Melisa Saritaç, rakiplerini yenerek yari finale yükseldi.

Almanya’nin Dortmund kentinde devam eden Avrupa Gençler Güres Sampiyonasi’nda Türkiye’yi kadinlar 55 kilogramda temsil eden Melda Dernekçi çeyrek finalde Bulgar takimindaki Fatma Tahir Shaban’i 10-4 yendi. Yari finalde Avrupa ikincisi Macar Roza Szenttamasi ile karsilasacak. 76 kilogramda ise Melisa Saritaç, ilk turu bay geçti. Çeyrek finalde Avrupa ikincisi Dünya üçüncüsü rakibi Belaruslu Kseniya Dzibuk’u 4-1 maglup etti. Melisa yari finalde Rus rakibi Maria Silina ile mindere çikacak.

59 kilogramda Selvi Ilyasoglu ilk turda Alman rakibi Gerda Barth’i 9-2 yendi çeyrek finalde Avrupa Sampiyonu Ukraynali Yulia Leskovets’e yenildi. Ukraynali finale yükseldigi takdirde güresçimiz repesajda Bulgar Dimitrova ile mücadele edecek.

50 kilogramda Zehra Demirhan Dünya ikincisi Rus rakibi Polina Lukina’ya yenildi. Rus güresçi finale yükselirse güresçimiz repesajda Moldovali Maria Leorda ile karsilasacak.

68 kilogramda Nesrin BAS Çeyrek Finalde Alman rakibi Sophia Schaefle’ye (5-2) yenildi Alman güresçi finale yükselirse güresçimiz Bronz Madalya için Rus rakibi Petliakova ile karsi karsiya gelecek.

Taner Garip altin madalya maçina çikacak

74 kilogramda Taner Garip, Avrupa Sampiyonu Azerbaycanli Cebrail Haciyev ile altin madalya mücadelesine çikacak. 61 kilogramda Hamza Zopali repesajda Belarus rakibi Ivan Hramyka’yi 6-3 maglup etti. Bronz Madalya için Moldovali Pavel Andrusca ile karsilasacak. 86 kilogram Emre Çiftçi ise repesajda güçlü rakibi Azerbaycanli Fuad Mayilov’u 3-0 yendi. Bronz madalya için Macar rakibi Joel Hencz ile mücadele edecek.

Kaynak: İHA