Kütahya Teknokent, 11 Yasindaki Doruk'u Türkiye Sampiyonasi'na Ugurladi

Kütahya Tasarim Teknokent Ön Kuluçka Merkezi’ni 2021 Teknofest Türkiye Drone Sampiyonasi’nda temsil edecek 11 yasindaki genç girisimci Doruk Cengiz için ugurlama töreni düzenlendi.

Teknokent Toplanti Salonu’nda düzenlenen törene Doruk Cengiz’le beraber Rektör Prof. Dr. Kazim Uysal, Rektör Yardimcisi Prof. Dr. Hasan Göçmez, Kütahya Gençlik ve Spor Il Müdürü Feyzullah Gayret, Kütahya Tasarim Teknokent Yönetici A.S. Genel Müdürü Prof. Dr. Ersan Öz ve genç girisimci Doruk’un babasi Halim Cengiz katildi.

Eylül ayinda Elazig’da yapilacak Teknofest öncesi Türkiye Drone Sampiyonasi için kendisini iyi hissettigini söyleyen Teknokentin Ön Kuluçka Merkezi’nin üyesi olan Doruk Cengiz, “Sampiyonaya seçildim. Önümde üç tane eleme yarisi var. Ilki Elazig’da. Onlara katilacagim. Yaptigim drone’lara güveniyorum” dedi.



“Biz gençlerimizi bilime, teknolojiye yönlendirmek istiyoruz”

Törende yaptigi konusmada, gençleri bilime, teknolojiye yönlendirmek istediklerini söyleyen Dumlupinar Üniversitesi Rektörü Kazim Uysal, “ Doruk Kütahya’mizin iftihar ettigi, henüz 11 yasinda olan bir kardesimiz. Kendisi, drone teknolojisi sahasinda, yazilim ve parça imalati konusunda çok iyi bir noktada. Su anda hem üç boyutlu yazicilarla drone parçalarini üretiyor hem de kodlamasini yapiyor. Kütahya’mizi ve üniversitemizi temsilen Teknofest yarislarina katilacak. Kendisini tebrik ediyoruz. Biz Doruk’tan milletimiz adina çok daha büyük basarilar bekliyoruz. Doruk istikbal vadeden bir gencimiz. Doruk’a Teknofest yarislarinda basarilar diliyoruz. Kütahya Dumlupinar Üniversitesi olarak da her zaman Doruk’un yaninda ve beraberinde olacagiz” dedi.



“Doruk Teknokentimiz ve üniversitemiz için bir deger”

Doruk’un Teknokent ve üniversite için bir deger olduguna vurgu yapan Prof. Dr. Ersan Öz,” Biz Doruk ile ilk tanistigimiz anda hazinenin farkina vardik. Ailesi bilinçli ve Doruk’ta bu bilinçli ailede yetismis ve 9 yasinda bu faaliyetlere baslamis. Gerek yurt içinden gerek yurt disindan malzeme temin ederek bu faaliyetlerine devam etmis. Ön kuluçka merkezimizin üyesi olan Doruk’un su ana kadar kendisine ait 8 drone’u var. Yakin zamanda yapilan yarislarda 129 kisiden 7. oldu. Biz kendisinin dereceye girmesinin haricinde drone milli takimina da seçilecegine inaniyoruz. Doruk hem Teknokentimiz, hem üniversitemiz hem de Kütahya’miz için bir deger. Biz buna inaniyoruz. Doruk’u yetistiren ailesine tesekkür ediyoruz” diye konustu.



“Doruk daha büyük basarilara imza atacak”

Doruk’un daha büyük basarilara imza atacagina inandigini belirten Gençlik ve Spor Il Müdürü Feyzullah Gayret ise, “Doruk’a basarilar diliyorum. Hem kendisine hem de ülkemize ciddi katkilar saglayacagini düsünüyorum. Hem Doruk’u, hem ailesini hem de destek veren üniversitemize tesekkür ediyorum. Doruk’un daha büyük basarilara imza atacagina inaniyorum. Gençlik Spor Il Müdürlügü olarak üniversitemiz ile ciddi is birlikleri yapiyoruz ve bunu da sürdürmeye devam edecegiz” dedi.

Toplantinin ardindan Doruk Cengiz, sinirsiz hareket kabiliyetine sahip, 250 kilometre hiz ile 3 saniyede yerden 300 metre yükseklige çikabilen ve 8 kilometre menzilli drone ile kisa bir gösteri uçusu yapti. Rektör Uysal, gösteriyi drone’un üstündeki kameraya baglanan gözlük ile deneyimledi.

Kaynak: İHA