Karsiyaka, Basketbolda Kurulan Yapiyi Futbol Ve Diger Branslarda Uygulamak Istiyor

Karsiyaka Spor Kulübü Baskani Turgay Büyükkarci, "Basketbolda yakaladigimiz istikrarli yapiyi futbolda ve diger branslarda kurmak istiyoruz. Bunu yapacak güçteyiz." dedi.

Büyükkarci, bir otelde düzenledigi basin toplantisinda, bugüne kadar yaptiklari görevleri devam ettirmek için hafta sonu gerçeklestirilecek genel kurul öncesi tekrar aday olduklarini söyledi.

Kendileri için mücadelesini 3. Lig'de sürdüren futbol takiminin çok önemli oldugunu, basketbolda da marka bir ekiplerinin bulundugunu kaydeden Büyükkarci, sözlerini söyle sürdürdü:

"Basketbolda son 2 senede, biri pandemi sartlari nedeniyle 2 Avrupa sampiyonlugunu kaçirdik. Sampiyonluk kadar buralarda olmak da çok önemli. Bu kupayi bu semte getirecegiz, buna çok inaniyoruz. Bu sene FIBA tarafindan Avrupa basketboluna yön veren 10 kulüpten biri seçildik. Futbol takiminin büyük bir sikintisi var. Yeni dönemde bu sorunlara egilecegiz. Karsiyaka Stadi insaatinda çok az bir sikintimiz kaldi."

Büyükkarci, bir futbol akli olusturmak istediklerini belirterek, "Altyapimizi güçlendirmek için 44 amatör kulüple görüsme yaptik. Onlardan da faydalanarak altyapimizi güçlendirmek istiyoruz. Basketbolda yakaladigimiz istikrarli yapiyi futbolda ve diger branslarda kurmak istiyoruz. Bunu yapacak güçteyiz." diye konustu.

Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgini nedeniyle taraftarlarindan mahrum geçirdikleri dönemde bilet gelirlerinin azalmasina ragmen sponsorluk gelirlerinin ciddi sekilde arttigini aktaran Büyükkarci, sunlari kaydetti:

"Futbolda transfer yasagi dosyalarinin yaklasik yüzde 80'ini çözdük. Transfer yasagini da açip, teknik direktör sorununu çözüp Karsiyaka'yi çok farkli yerlere tasiyacagimizdan kimsenin kuskusu olmasin. Futbolda 3. Lig'den kurtulmamiz lazim. Çok büyük borçla Süper Lig'e çikmak hatadir. Maglup olabilirsiniz ama önemli olan pes etmemektir. Biz pes etmeden devam etmek istiyoruz."

Büyükkarci, kulübün borcunun 89 milyon lira oldugunu, sirketlesme için birkaç model üzerinde çalistiklarini ancak Kovid-19 salgini döneminin geçmesini beklediklerini sözlerine ekledi.

Kaynak: AA