Göztepe Teknik Direktörü Ünal Karaman'dan Yeni Sezon Temennisi Açiklamasi

'Insallah güzel seylerin konusuldugu, sakatligin olmadigi, bütün takimlarin sporun ruhuna uygun bir sekilde hareket edebildigi ve yasayabildigi bir futbol sezonu olsun' '(A Milli Futbol Takimi'nin performansi) Biz spor kültürü olarak bir orta yolu bulamiyoruz. Ya övgülerle çok üst seviyeye getiriyoruz, ya da yergilerle ayaklar altina aliyoruz. Daha önce elde edilen basarilari, verilen hizmeti yok sayiyoruz'

Süper Lig ekiplerinden Göztepe'nin teknik direktörü Ünal Karaman, 2021-2022 sezonunun saglikli bir sekilde geçmesini temenni ederek, "Bütün takimlarin sporun ruhuna uygun bir sekilde hareket edebildigi ve yasayabildigi bir futbol sezonu olsun." dedi.

Karaman, gazetecilere yaptigi açiklamada, yeni sezonun saglik, huzur ve mutlulugun konusuldugu bir sezon olmasini diledi. Sporcularin da Kovid-19 salginindan çok etkilendigini ifade eden Karaman, söyle konustu:

"Sartlara uyum göstermek gibi bir zorunlulugumuz var. Bizden daha özverili çalisan saglik sektöründeki insanlar var ve hala çalismaya devam ediyorlar. Canlarini kaybedenler var, onlarin bu sikintilari yasadigi yerde biz burada açik havada karinca kararinca bir seylerin mücadelesini vermeye gayret gösteriyoruz. En azindan halkin bozulan moraline katki saglayabilecegimiz en ufak destek yapabilmissek ne mutlu bize. Insallah güzel seylerin konusuldugu, sakatligin olmadigi, bütün takimlarin sporun ruhuna uygun bir sekilde hareket edebildigi ve yasayabildigi bir futbol sezonu olsun."

Karaman, transfer çalismalari hakkinda bir soru üzerine, kulüp bünyesinde takima oyuncu kazandiran profesyonellerin bulundugunu belirterek, sunlari kaydetti:

"Biz onlarin yetenegine inaniyoruz. Biz kendi istedigimiz bazdaki oyuncu yetenekleri, pozisyon ve mevki tarifini yaptik arkadaslarimizin. Onlarin yeteneklerine ve özverisine ihtiyaç duyuyoruz. Insallah hem bizlerin hem taraftarlarimizin mutlu olacagi, camiamiza güç katacak oyunculari bünyemize katarlar."

- A Milli Takim'in performansi

A Milli Futbol Takimi'nin 2020 Avrupa Futbol Sampiyonasi'ndaki performansinin sorulmasi üzerine Karaman, söyle konustu:

"Biz spor kültürü olarak bir orta yolu bulamiyoruz. Ya övgülerle çok üst seviyeye getiriyoruz, ya da yergilerle ayaklar altina aliyoruz. Daha önce elde edilen basarilari, verilen hizmeti yok sayiyoruz. Bunlar çok dogru degil. Senol hocayi turnuva öncesine kadar yere göge sigdiramiyorduk. Senol hoca mükemmeldi, dogru seyler yapiyordu, ne oldu turnuvada istenilen sonuç olmadi diye. Bu turnuvalar basit turnuvalar degildir. Gönlümüz elbette çok büyük basarilar elde edip, gençlerimizin Avrupa sahnesinde çok farkli basariyla alkis almasindan yanaydi."

Karaman, A Milli Takimi'nin genç bir kadroya sahip oldugunu belirterek, "Genç yasta tecrübeli oyuncu safina koyduk bu oyuncularimizi. Biraz sabretmemiz gerekiyor, ne onlarin beklentisine cevap verebildi kendileri, ne de biz o beklentiye cevap bulabildik ama sporun içinde bu tarz seyler var ve biz bunu anlayisla karsilamamiz lazim. Ne olursa olsun bunlar bizim çocuklarimiz, bizim evlatlarimiz." ifadelerini kullandi.

Kaynak: AA