Gaziantep Teknik Direktörü Erol Bulut Transfer Istiyor Açiklamasi

'Aradigimiz sol bek, forvet mevkilerine kolay futbolcu bulunmuyor. Takima 5 veya 6 transfer yapmayi düsünüyoruz' 'Muhammet Demir konusu su an biraz zor gözüküyor'

Süper Lig ekiplerinden Gaziantep'in teknik direktörü Erol Bulut, takima 5-6 transfer kazandirmak istediklerini söyledi.

Bulut, kulüp tesislerinde düzenledigi basin toplantisinda, 27 Haziran'da basladiklari yeni sezon hazirliklarini Bolu ve Avusturya kamplariyla sürdüreceklerini kaydetti.

Kamplarda hazirlik maçlari yapacaklarini anlatan Bulut, yeni sezon hazirliklarini Gaziantep'te tamamlayacaklarini aktardi.

Kaleci Çaglar Sahin Akbaba'nin geçen sezon fazla oynayamadigini belirten Bulut, "Günay ise iyi bir sezon geçirdi. Çaglar, kendi istegiyle bizden ayrildi. Daha dogrusu kiralik olarak gitti. Ayrilmak istedigini bize söyledi. Sonuçta bir futbolcu ayrilmak istiyorsa, futbolcuya izin vermemiz gerektigini düsünüyorum. Çünkü futbolcuyu tutmakla size faydasi olmayacagini düsünüyorum. Onun yerine bir kaleci alacagiz." diye konustu.

Bulut, transfer çalismalariyla ilgili sunlari ifade etti:

"Transfer gerçeklestirmeye çalisiyoruz, kolay degil. Çünkü aradigimiz sol bek, forvet mevkilerine kolay futbolcu bulunmuyor. Takima 5 veya 6 transfer yapmayi düsünüyoruz. Bu transferlerimizi Bolu'daki kampta görmek istiyoruz. Kimseye adaletsizlik, haksizlik yapmak istemem. Çünkü her futbolcuyu görmek istiyorum. Geçen yil belki oynamamis olabilir, bu sene futbol anlayisimiza katki verecek futbolcular olabilir. Futbolculari Bolu kampinda degerlendirecegim, aramizdan ayrilanlar, takima gelenler olacak."

Bulut, geçen sezon takimda kiralik olarak forma giyen Muhammet Demir ile ilgili, "Muhammet geçen sezon ligin en iyi forvetlerindendi. Takima çok katkisi oldu. Ama biliyorsunuz ki bizim futbolcumuz degildi, kiralik gelmisti ve Basaksehir'e bagli olan bir futbolcu. Maalesef federasyonumuzun yabanci kuralindan dolayi yerli futbolcunun fiyati yükselmis durumda. Bu durumu kulüpler firsat olarak görüyor. Muhammet Demir konusu su an biraz zor gözüküyor." ifadelerini kullandi.

Transferleri en geç 11 Temmuz'a kadar bitirmeyi hedeflediklerini aktaran Bulut, "Hedefimiz, geçmisten daha iyisini yapmak. 5'incilik olur, 4'üncülük olur, sampiyonluk olur, onu bilemem. Sonuçta daha iyisini yapmak istiyoruz. Kupada da sonuna kadar gitmeye çalisiriz. Ama siralamayla ilgili bir bilgi veremem." degerlendirmesinde bulundu.

Bulut, takimlar için altyapinin önemli oldugunu belirterek, altyapidaki bazi futbolculari kampa dahil ettigini dile getirdi.

- "5'li sistem üzerinde duracagiz"

Erol Bulut, örnek aldigi bir teknik direktör olup olmadigi yönündeki soruyu söyle yanitladi:

"Futbolculugum sirasinda teknik direktör olma hedefim de vardi. Bu yönde kendimi gelistirdim. Örnek aldigimiz birkaç teknik direktör var. Daha çok Juventus'tan tanidigimiz Massimiliano Allegri ile ilgilendim. Allegri, biliyorsunuz üst üste 5 yil Italya'da sampiyon oldu. Allegri, 5-3-2 sistemini oynayan bir teknik direktördü. Burada da ayni sistem ile devam edecegiz. Takimimiz son iki senede 5'li sistemde oynadi ve iyi performans gösterdi. Futbolcular bir sistemi biliyorsa, çok fazla karistirmamak gerekiyor. Bazi detaylarda çalisarak, gelistirecegiz ve 5'li sistem üzerinde duracagiz."

Kaynak: AA