Feslikan Güresleri Hazirliklari Basladi

Konyaalti Belediyesi’nin ev sahipliginde bu yil 25 Temmuz’da gerçeklestirilecek Feslikan Yagli Pehlivan Güresleri için Feslikan Yaylasi’nda hazirliklar basladi.

Konyaalti Belediyesi Geleneksel Feslikan Yagli Pehlivan Güresleri hazirliklari basladi.

Geçen yil pandemi nedeniyle yapilamayan Feslikan Güresleri, bu yil 25 Temmuz Pazar günü seyircisiz gerçeklestirilecek. Konyaalti Belediyesi ekipleri, güresler öncesi Feslikan Yaylasi’nda hazirliklara basladi.

Ekipler, güres sahasi çevresinde hummali bir çalisma gerçeklestiriyor. Tribün demirlerini elden geçiren ekipler, tuvaletlerde de düzenlemeler yapti. Belediye ekipleri, güres sahasinin çimlerinde de düzenleme yapiyor.

Pandemi kosullarina uyulacak

Konyaalti Belediye Baskani Semih Esen, Feslikan Yagli Pehlivan Güresleri’nin büyük bir özlemle beklendigini söyledi.

Baskan Semih Esen, “Dünyayi esir alan Kovid-19 salgini nedeniyle geçtigimiz yil Feslikan Senlikleri ve güreslerimizi yapamadik. Kontrollü normallesme ile birlikte Güres Federasyonu ile yaptigimiz görüsmeler sonrasinda bu yil güres yapilacak bölgeler arasinda Feslikan Güresleri de yer aldi. Bir yil aradan sonra yeniden güreslerimizi düzenleyecek olmamizin heyecanini yasiyoruz. Ekiplerimiz hazirliklara basladi.

Ancak Gençlik ve Spor Bakanligi, güresleri seyircisiz yapilmasi kurali getirdi. Güreslerimizi pandemi kosullarina uygun, gerekli tedbirler alinarak gerçeklestirilecek” dedi.

Kaynak: İHA