Eskisehirspor'dan Trabzonspor'a Cevap Gecikmedi

Eskisehirspor Divan Kurulu kulübün resmi internet sitesinden Trabzonspor Baskani Ahmet Agaoglu’nun açiklamalarina yanit verdi.

Eskisehirspor Divan Kurulu, 28 Haziran’da düzenlenen Olaganüstü Seçimli Genel Kurul’da Trabzonspor’un Eskisehirspor hakkindaki sike ve yolsuzluk iddialarini yalanlayarak, bordo-mavili ekibe sitemde bulunmustu. Trabzonspor Baskani Ahmet Agaoglu ise bugün gerçeklestirilen olagan genel kurulda konu hakkinda açiklamalarda bulunmustu. Eskisehirspor’un kendilerine olan borcu ödememesi halinde imza vermeyeceklerini belirterek, kulübün transfer tahtasini açamamasinin Trabzonspor’un sorunu olmadigini söyleyen Agaoglu’na siyah-kirmizili camiadan cevap gecikmedi. Eskisehirspor’un Ahmet Agaoglu’nun sözleriyle ilgili resmi internet sitesinden yaptigi açiklamada su ifadelere yer verdi:

"Trabzonspor Kulübü Baskani Ahmet Agaoglu’nun, bugün Trabzonspor Olagan Genel Kurul’unda kulübümüzle ilgili yapmis oldugu açiklamalari üzülerek takip etmis bulunmaktayiz. Camialari karsi karsiya getirebilecek bu denli açiklamalardan kaçindigimiz bir dönemde, bugün yapilan açiklamalar camiamizi derinden yaralamaktadir. Öncelikle söz konusu edilen Trabzonspor taraftari merhum Mustafa Çelik’in vefati ile ilgili üzüntümüzü ve bassagligi dileklerimizi bir kez daha dile getirir, tarihinde yasadigi genç kayiplarla anilan bir kulüp olarak bu durumun sebebi olarak gösterilmeyi hiçbir sekilde kabul etmedigimizi belirtiriz. Ayrica, bahsi geçen 2010-2011 sezonu ile ilgili olarak tarafimizin sike, tesvik ya da FETÖ terör örgütü yakistirmasi ile suçlanmasinin da sadece kamuoyu nezdinde degil adalet önünde de mücadelesi verilmis olup kulübümüzden bagimsiz olarak yargilanan sahislar yüce yargi önünde beraat etmislerdir. Son olarak, Trabzonspor Kulübü Baskani’nin deginmis oldugu borcumuzun silinmesini istedigimize yönelik sözlerinin kamuoyunda yanlis anlasilmamasi adina, böyle bir talebimizin asla olmadiginin altini çizeriz. Futbol kulüplerinin de hâkim oldugu üzere transfer yasagimizin kaldirabilmesi adina sadece tek dönemlik bir muvafakatname talebimiz olmus, bu konuda devlet büyüklerimizin yani sira Eskisehir ve Trabzon sehrinde yasayan birçok büyügümüz, dostumuz ve degerli is adamlarimizdan destek ricamiz bulunmustur. Divan Kurulu olarak, 56 yillik sanli bir tarihe sahip olan kulübümüzün zor günlerini atlatabilmesi adina yaptigimiz çalismalarin devam edecegini camiamiza, büyük taraftarimiza ve degerli kamuoyuna saygiyla duyururuz."

Kaynak: İHA