Erzincan Bu Yaz Spora Doyacak

Gençlik ve Spor Bakanligi tarafindan her yil 81 ilde düzenlenen, GSB Spor Okullari ve GSB Engelsiz Spor Okullari, Erzincan Gençlik ve Spor Il Müdürlügü Atletizm Pistinde düzenlenen coskulu bir törenle açildi.

Saygi durusunda bulunulmasi ve Istiklal Marsi’nin okunmasi ile baslayan Gençlik ve Spor Bakanligi Yaz Spor Okullari ve Engelsiz Spor Okullarinin açilis töreni protokol konusmalariyla devam etti. Programin açilis konusmasini yapan Gençlik ve Spor Il Müdürü Burak Mumcu, “Çocuk ve gençlerimizi spora yönlendirmek, spor kulüplerine sporcu kaynagi saglamak ve toplumda spor kültürünün olusmasina katkida bulunmak amaciyla il ve ilçelerimizde her yil uygulanan Il Spor Merkezleri ile Engelliler Il Spor Merkezleri bundan böyle GSB Spor Okullari ve GSB Engelsiz Spor Okullari olarak faaliyetlerini sürdüreceklerdir. Bu kapsamda ilimizde 25 farkli spor bransinda, her biri alaninda uzman 42 antrenörle birlikte, gerekli tüm pandemi tedbirleri alinarak Spor Genel Müdürlügü’nün 83’üncü kurulus yil dönümü nedeniyle yaklasik 3 bin sporcu ve ailelerinin katilimlariyla GSB Spor Okullari ve GSB Engelsiz Spor Okullari’nin açilis töreni gerçeklestirildi.

GSB Spor Okullari kapsaminda, Aticilik, Atletizm, Badminton, Bisiklet, Bilardo, Bocce, Basketbol, Boks, Cimnastik, Dart, Fitness, Futbol, Güres, Hentbol, Judo, Karate, Kick Boks, Masa Tenisi, Muay Thai, Okçuluk, Özel Sporcular, Satranç, Taekwondo, Tenis, Voleybol branslarinda ücretsiz egitimler verilecek.” dedi.

Konusmalarin ardindan sporcularin branslarinda gösterilerini sergilemesiyle program son erdi.

Kaynak: İHA