Basketbolda Milli Maçin Ardindan

A Milli Erkek Basketbol Takimi Basantrenörü Orhun Ene: 'Kazanarak baslamak önemli. Daha iyisini yapmak için çözmemiz gereken sorunlar var' Milli basketbolcu Cedi Osman:'Bizim için en önemli sey son çeyrekte 8 sayi geriye düstügümüzde bile vazgeçmememizdi'

FIBA Olimpiyat Elemeleri'nin B Grubu'ndaki ilk maçinda Uruguay'i 95-86 maglup eden A Milli Erkek Basketbol Takimi'nda basantrenör Orhun Ene, Kanada'daki organizasyona kazanarak baslamanin önemli oldugunu söyledi.

Türkiye Basketbol Federasyonunun internet sitesine açiklamalarda bulunan Ene, "Bu turnuva kolay degil. Kazanarak baslamak önemli. Daha iyisini yapmak için çözmemiz gereken sorunlar var. Çekya karsisinda kazanmayi bilirsek iki maç için daha ritimde ve öz güvende olacagiz." ifadelerini kullandi.

Karsilasmanin zor geçtigini belirten deneyimli antrenör, "Zor bir maç oldu. Öncelikle tam kadro olarak turnuvaya tabii ki yeterli hazirlik sürecimiz olmadi. Furkan ve Ersan bize Kanada'da katildi ve ilk maçlarina bugün çiktilar. Adaptasyon sürecine ihtiyacimiz vardi. Kazanmak önemliydi. Kazandigimiz için turnuvada sansimiz devam ediyor. Grupta oynayacagimiz maçlar çok önemli. Bugünü iyi degerlendirmeliyiz. Oynadigimiz oyun ve kazanma seklimiz bizi ifade etmiyor." degerlendirmesinde bulundu.

Savunmada zaman zaman hata yaptiklarini kaydeden Ene sunlari aktardi:

"Bu süreçte maç içinde inis çikislar olabiliyor. Mental anlamda ya tamam ya devam maçlari oldugundan oyuncular üzerinde baski olusuyor. Devreyi daha farkli önde kapatabilirdik. Ancak erken atislar ve savunmadaki hatalarimiz nedeniyle 6 sayiyla önde tamamladik. Uruguay takimi tecrübeli oyunculara sahip, sert bir ekip. Bize tam sahada baski yaparak organizasyonumuzu bozdular. 2. yariya çok iyi baslamadik ve geriye düstük. Maçin bazi kisimlari hakkinda çok olumlu konusamayiz fakat oyuncularima hakkini vermem gerekiyor. Maç sonunda sergiledikleri güven ve agresiflik çok önemliydi. Maçin son 5 dakikasinda hem savunmada hem de hücumda daha agresif bir oyun oynadik. Bunun sayesinde maçi çevirmeyi basardik. Çekya karsisinda daha iyi organize olacagimiza inaniyorum. Uruguay isim olarak insanlari etkilemese de gerekli farki yakaladilar."

- Cedi Osman: "Bizim için zor bir maçti"

Ay-yildizli ekibin yildiz oyuncularindan Cedi Osman da yaptigi degerlendirmede zor bir mücadele oldugunu söyleyerek sunlari kaydetti:

"Bizim için zor bir maçti. Uruguay'in hakkini vermek lazim. Özellikle Jayson Granger harika oynadi. Turnuvalarda ilk maçlari oynamak her zaman zordur. Ilk çeyrekte maça çok iyi basladik ve harika bir basketbol oynadik. Fakat daha sonra dogru seyleri yapmayi biraktik. Bizim için en önemli sey son çeyrekte 8 sayi geriye düstügümüzde bile vazgeçmememizdi. Takim olarak cevap verebilmek ve turnuvaya galibiyetle baslamak çok önemliydi. Kazandigimiz için mutluyuz. Yarin bizi zor bir maç bekliyor. Çekya ile oynayacagiz, onlari taniyoruz. Zor bir maç olacak. Kazanmak için elimizden geleni yapacagiz."

Kaynak: AA