Basketbol Açiklamasi FIBA Erkekler Olimpiyat Elemeleri

Uruguay: 86 Türkiye: 95.

A Milli Erkek Basketbol Takimi, FIBA Olimpiyat Elemeleri'nin Kanada'da düzenlenen organizasyonunun B Grubu'nda, ilk maçinda Uruguay'i 95-86 maglup etti.

Karsilasmaya istekli baslayan Türkiye, Cedi Osman'in etkili performansiyla ilk 5 dakikayi 15-8 önde geçti. Milli takim, Calfani ve Wachsmann ile skor üreten Uruguay karsisinda dis atislardan 5 isabet buldugu ilk çeyregi 27-22 önde tamamladi.

Ikinci periyodun basinda üst üste basketler bulan Uruguay, 11. dakikada farki 1 sayiya indirdi: 26-27. Bunun üzerine savunmasini sertlestirerek rakibini top kayiplarina zorlayan Türkiye, Ömer Faruk Yurtseven'in art arda kaydettigi sayilarla 10-0'lik seri yakaladi ve 14. dakikada farki çift hanelere çikardi: 26-37. Kalan bölümde Batista ve Fitipaldo'nun kaydettigi basketlere Alperen Sengün ve Furkan Korkmaz ile karsilik veren A Milli Basketbol Takimi, soyunma odasina 43-37 üstün gitti.

Üçüncü çeyrekte Uruguay, daha üstün bir oyun ortaya koydu. Uruguay, Granger'in hücumda sagladigi 14 sayilik katkiyla son periyoda 63-61 önde girdi.

Dördüncü ve son periyodun basinda pota altindan ve 3 sayi çizgisinin gerisinden üst üste basketler kaydeden Uruguay, 32. dakikada farki 8 sayiya çikardi: 72-64. Uyguladigi sert savunmayla rakibinin hücumdaki hizini kesen Türkiye, Cedi Osman'in isabetli dis atisiyla 36. dakikada tekrar öne geçti: 79-80. Kalan bölümde, çok iyi performans sergileyen Cedi Osman'in yani sira Dogus Özdemiroglu ve Alperen Sengün ile kritik basketler bularak farki açan Türkiye, karsilasmadan 95-86 galip ayrildi.

Cedi Osman, kaydettigi 27 sayinin yani sira ürettigi 9 ribaunt ve 4 asistle galibiyette basrolü oynadi.

A Milli Erkek Basketbol Takimi, B Grubu'ndaki ikinci maçinda yarin TSI 05.35'te Çekya ile karsilasacak.

Kaynak: AA