Baskan Gürün, Sampiyon Okçularla Bir Araya Geldi

Mugla Büyüksehir Belediye Baskani Dr. Osman Gürün, Dünya ve Avrupa Sampiyonlarinda ülkemize ve Mugla’ya 197 madalya kazandiran, Mugla Büyüksehir Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü Dernegi sporculari ile bir araya geldi.

Mugla Büyüksehir Belediyesi okçuluk takimi Türkiye ve Avrupa’da düzenlenen müsabakalarda birçok madalya kazanarak önemli bir basari elde etti. Mugla Büyüksehir Belediyesi okçuluk takimi Türkiye Okçuluk Federasyonu tarafindan düzenlenen 2021 Ulusal Egemenlik Kupasi (TSP-2) yarismasinda 12 madalya kazanmis, Slovenya’nin Catez kentinde düzenlenen Avrupa Okçuluk Gençlik Kupasi’nda da Emircan Haney altin madalya kazanarak Avrupa Sampiyonu olmustu.

Mugla Büyüksehir Belediye Baskani Dr. Osman Gürün, CHP Yatagan Ilçe Baskani Mehmet Kemiksiz, CHP Yatagan Belediye Meclis üyesi Erbil Özdemir Büyüksehir Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü Dernegi sporcularini Büyüksehir Belediyesi’nin kurdugu Okçuluk tesisinde ziyaret etti.

Antrenör Dr. Ejder Sözen; “Bireysel sporu takim ruhu ile birlestirdik”

Büyüksehir Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü Dernegi Antrenörü Dr. Ejder Sözen “Okçuluk bireysel bir spordur. Bireysel sporu takim ruhu ile birlestirdik. Takim ruhu ortaya çikinca basarilar ve altin madalyalar pes pese geliyor. Okçuluk takimimizin basari elde etmesinde ki en büyük pay Büyüksehir Belediye Baskanimiz Dr. Osman Gürün’ündür. Bizlere verdigi destek için kendilerine ne kadar tesekkür etsek azdir” dedi.

Baskan Gürün; “Bu basarinin hikâyesi yazilmali ve örnek olmali”

Mugla’nin Yatagan ilçesinin Bencik Köyünden dünyanin farkli ülkelerinde düzenlenen müsabakalara sporcu göndererek basarilar elde etmenin büyük gururunu yasadiklarini söyleyen Mugla Büyüksehir Belediye Baskani Dr. Osman Gürün Atatürk’ün yolunda fikri, vicdani, irfani hür, zeki, çevik ve çaliskan sporcularla elde edemeyecekleri basarinin olmadigini belirtti.

Baskan Gürün; “Idealist bir doktor, aile hekimi, geldigi mahalledeki çocuklarin kaderini degistiriyor. Onlara isteyince neleri basarabileceklerinin yolunu, yöntemini gösteriyor. Büyük fedakârliklarla yetistirdigi sporcular bir süre sonra sadece bulunduklari sehirde degil dünyada taninmaya basliyor. Iste Dr. Ejder Sözen’in çabalari, emegi ile yetistirdigi evlatlarimiz elde ettikleri basarilar ile bizleri ve ülkemizi gururlandirmaya devam ediyor. Kendisine emekleri için çok tesekkür ediyorum. Yatagan Bencik Mahalle’mizde Büyüksehir Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü’müzün basarili okçuluk takimi ile vakit geçirmenin büyük mutlulugunu yasadim. Hepsi birbirinden yetenekli, fikri, irfani, vicdani hür, zeki, çevik sporcularimiz bizleri ve ülkemizi gururlandirmaya devam edecek. Spora ve sporcuya destek vermeye, gençlerimizi spora yöneltmeye devam edecegiz” dedi.

Kaynak: İHA