Babasini Örnek Aldi, Kalecilik Serüveni Transferlerle Devam Ediyor

Türkiye liglerinde birçok futbol kulübünde forma giyen, Çaykur Rizespor, Diyarbakirspor ve Vanspor’un kaptanligini yapan eski kalecilerden Murat Yigiter, görevi ogluna devretti.

Diyarbakir DSI Spor’un altyapisinda yetisen, Fenerbahçe, Istanbulspor ve Amed Sportif Faaliyetler’in formasini giyen Abdullah Yigiter, Süper Lig’in basarili takimlarindan Hatayspor’a transfer oldu. Türkiye’nin en önemli kulüplerinin basinda yer alan Fenerbahçe, Trabzonspor, Göztepe, Çaykur Rizespor, Diyarbakirspor, Vanspor ve Kocaelispor gibi takimlarda basariyla file bekçiligi yaptiktan sonra yillarini adadigi futbolu birakmayarak antrenör olarak hayatina devam eden Murat Yigiter, oglu Abdullah’a örnek bir baba oldu. Babasi gibi kaleci olan Abdullah’in Diyarbakir DSI Spor’da basladigi futbol serüveni, Süper Lig’in basarili takimi Hatayspor’a attigi imza ile büyük bir önem kazandi. Ay-yildizli formayi da kisa bir süre giyen genç kaleci, yeni takimiyla 4 yillik sözlesme imzaladi.

“Babamin maçlarini izledim ve örnek aldim”

Babasinin maçlarini ve antrenmanlarini izleyerek büyüyen Abdullah, simdilerde babasindan egitim alarak yeni sezona hazirlaniyor. Diyarbakir’daki bos vakitlerini babasiyla kisa antrenmanlarla degerlendiren 21 yasindaki Abdullah Yigiter, IHA’nin sorularini yanitladi. Babasindan devraldigi bayragi basariyla temsil etmek isteyen milli kaleci, en büyük avantajinin babasinin kaleci olmasi oldugunu söyledi.

Buralara gelmesinde aile desteginin büyük bir rolü oldugunu belirten basarili file bekçisi, “Kaleci babanin ogluyum, Diyarbakirliyim ve futbola çok küçük yasta basladim. Futbola babamin vasitasi ile DSI’de basladim, daha sonra Amedspor’a gelerek profesyonel oldum. Oradan Fenerbahçe’ye giderek 6 yil kaldim, Istanbulspor’a geçtim, geçen sene ise sehrime geri dönerek Amedspor’a geldim. Güzel bir sezon geçirdik. Beni kalecilige iten en büyük etken babamin eski bir futbolcu ve kaleci olmasiydi. Babamin maçlarini izleyerek büyüdüm, gittigi her yere ailecek gittik. Bu unsurlar beni futbola itti, çok mutluyum iyi ki baba meslegini yapiyorum. Sporcu aileden geliyorum. Amcam da eski kaleci, aile destegini her zaman hissetim. Her sartta arkamda duruyorlar. Bos zamanlarimda babamla antrenmana geliyorum, ailem bos zamanlarimi bile degerlendirerek benim gelecegime yön veriyor” dedi.



Hatayspor ile 4 yillik sözlesme imzalandi

Devre arasinda transfer edilmek istenen ve sezon sonunda transferi gerçeklesen Abdullah Yigiter, Hatayspor ile 4 yillik sözlesme imzaladigini açiklayarak, kendine güvendigini kaydetti.

Yigiter, “Hatayspor’la geçtigimiz sezon buraya gelmeden önce iletisim halindeydik. Beni istiyorlardi. O dönemin Amedspor Baskani transferimi uygun görmedi ve bu nedenle gidemedim. Sezon sonu anlasti kulüpler. 4 yillik sözlesme imzaladik. Hatayspor’a gittigim için çok mutluyum, orada basarili bir yil geçirecegimi düsünüyorum” diye konustu.



Babadan ogula devir teslim

Yillarca birçok futbol takiminda forma giyen eski kaleci ve simdilerde antrenör olan Murat Yigiter, ogluna basarilar diledi. Yigiter, “Görevi oglumuza teslim ettik. Bizim meslege kendini layik gördü, uzun bir süreç oldu. Bu yil Allah’a sükürler olsun iyi performans sergiledi, devre arasi Hatayspor istemisti, kismet sezon sonuna oldu. Insallah 1 Temmuz’da Erzurum’da kampa baslayacak, kalecilik ayri bir meslek orada hem fiziksel hem de beyinsel çok farkli konumdasin. Hep kendini hazir tutman lazim. Ona her türlü yardimi etmeye ve onu hazir tutmaya çalisiyoruz. Allah nasip ederse önünde uzun yillar var, bu yillari da çok iyi geçireceginden eminim. Insallah kazasiz ve belasiz hayirli bir sezon olur onun için ve Hatayspor için. Türkiye’deki tüm takimlarin ve antrenörlerin gençlere güvenmeleri gerek. Türk futbolunun gelismesi için kendi çocuklarimiza sahip çikalim” ifadelerini kullandi.

Kaynak: İHA