Almanya Milli Takimi Teknik Direktörü Löw Açiklamasi ''Elenmemizin Sorumlulugunu Üstleniyorum''

''15 yilda çok güzel anlar oldugu kadar hayal kirikliklari da oldu. Takimin önünde iyi bir gelecegi bulundugunu düsünüyorum. Benden sonra göreve gelecek Hansi Flick’e en iyisini ve basari diliyorum. 'Mesut Özil ile tekrar konusacagimiz ve bulusacagimiz zaman gelecek'

BERLIN – Almanya Milli Takimi Teknik Direktörü Joachim Löw, takiminin 2020 Avrupa Futbol Sampiyonasi (EURO 2020) son 16 turunda Ingiltere’ye 2-0 yenilerek elenmesinin sorumlulugunu üstlendigini söyledi.

Löw, Almanya'nin kamp yaptigi Herzogenaurach kentinde düzenledigi basin toplantisinda, turnuvadan elenmelerinden dolayi derin bir hayal kirikligi yasadiklarini belirtti.

Takima inandigini vurgulayan tecrübeli teknik direktör, "Taraftarlarimizi hayal kirikligina ugrattigimiz ve istedigimiz heyecani uyandiramadigimiz için üzgünüm. Kayitsiz sartsiz elenmemizin sorumlulugunu üstleniyorum." yorumunu yapti.

Löw, bu hayal kirikliginin üstesinden gelmek için zamana ihtiyaç duyduklarini belirterek, "15 yilda çok güzel anlar oldugu kadar hayal kirikliklari da oldu. Takimin önünde iyi bir gelecegi bulundugunu düsünüyorum. Benden sonra göreve gelecek Hansi Flick’e en iyisini ve basari diliyorum." seklinde konustu.

Oyuncularla da görüstügünü aktaran Löw, onlarin da büyük hayal kirikligi içinde oldugunu kaydetti.

Turnuva deneyimi olmayan bir çok oyuncuya sahip olduklarini anlatan Löw, "Tecrübelerimden oyuncularin en üst noktaya ulasmasi için iki veya üç turnuvaya ihtiyaçlari var. Bazi oyuncularin henüz kendi performans sinirinda olmadigina inaniyorum." degerlendirmesinde bulundu.

- Mesut Özil pismanligi

Joachim Löw, eski milli futbolcu Mesut Özil ile ilgili degerlendirmede de bulunarak, 2018 Dünya Kupasi'ndan sonra takimdan ayrilan Özil ile sonraki haftalarda görüsememesini "büyük bir insani hayal kirikligi" olarak nitelendirerek, "Mesut'la konusacagimiz ve tekrar bulusacagimiz zaman gelecek." ifadelerini kullandi.

Mesut Özil'i öven Löw, "Elbette Mesut bizim için, milli takim için, Almanya için inanilmaz derecede önemli ve olaganüstü bir oyuncuydu. Gerçekten harika becerilerini sergiledigi ve tüm taraftarlari costurdugu çok sayida karsilasmayi hatirliyoruz." dedi.

61 yasindaki teknik direktör, 2006'dan bu yana sürdürdügü Almanya Milli Takimi’ndaki görevinden EURO 2020’den sonra ayrilacagini ifade etmisti.

Almanya'da Löw’ün yerine eski Bayern Münih’in teknik direktörü Hansi Flick görev yapacak.

Kaynak: AA