Afyonkarahisar'da 112 Görevlileri Kovid-19 Yorgunlugunu 'Futbol Turnuvasi'yla Atti

Afyonkarahisar'da 112 Acil Servis ekipleri, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) yorgunlugunu düzenledikleri "futbol turnuvasi"yla atti.

Il Saglik Müdürlügü koordinesinde Kocatepe Spor Tesisleri'nde düzenlenen ve iki hafta süren turnuvaya Afyonkarahisar 112 Acil Saglik Hizmetlerinde görevli personellerince kurulan 8 takim katildi.

Final maçina kalan Afyonkarahisar Merkez ile Sinanpasa 112 takimi, sampiyon olmak için sahada kiyasiya mücadele etti.

Normal süresi 1-1 biten karsilasmanin duraklama dakikalarindan sonra penalti atislari yapildi.

Penalti atislari sonucu Sinanpasa 112 ekibi, turnuvanin galibi olarak kupa ve madalyalarini Afyonkarahisar Vali Yardimcisi Mehmet Keklik'in elinden aldi.

Büyük cosku yasayan sampiyon ekibe, Gençlik ve Spor Bakanligi'nca gönderilen milli takimin formalari da hediye edildi.

Keklik, AA muhabirine, 112 Acil Saglik ekipleri arasinda futbol turnuvasindaki müsabakayi dostlugun kazandigini belirterek, sampiyon ekibi tebrik etti.

Afyonkarahisar 112 Acil Çagri Merkezi Müdürü Dr. Gülsün Ates Dogan da ambulans ekiplerinin yaklasik 1,5 yildir Kovid-19 ile mücadele etmekten yorulduklarina dikkat çekti.

Kademeli normallesme süreciyle biraz rahatlamanin oldugunu dile getiren Dogan, söyle konustu:

"Arkadaslarimizin stres atmasi ve enerji depolamalari için bu güzel futbol turnuvasini düzenledik. Bugün de final maçimizi yaptik. Sinanpasa 112 ekibimiz turnuvanin sampiyonu oldu. Turnuvaya katilan diger takimlarimizda güzel futbol oynadilar. Aslinda herkes kazandi. Biz de maalesef taraf tutamadik. Çünkü, takimlarin hepsi bizim. Çok mutluyuz ve güzel bir etkinlik oldu. Çok sevindik."

Sampiyon takim oyuncularindan Can Çiçeklitas ise turnuvanin dostluk ve kardeslik içerisinde yapildigini vurguladi.

Aldiklari kupanin bir sembol oldugunu animsatan Çiçeklitas, "Uzun bir zamandir Kovid-19'la mücadele ettigimiz için hepimiz çok yorulduk. Bu turnuva saglik çalisanlari olarak bizi bir araya getirdi. Sahada futbolumuzu oynadik. Çok eglenceli dakikalarimiz oldu. Güzel sohbetler ettik. Bunlarin hepsi bizler için moral ve motivasyon kaynagi oldu. Bu tür organizasyonlarin tekrarlanmasi güzel olur." diye konustu.

Öte yandan saha içerisinde sakatlanan bir saglik çalisani oyuncuya da yine 112 ekiplerince müdahale edilmesi de güzel görüntüler çikardi.

Kaynak: AA