Adiyaman'da Yaz Spor Okullarinin Açilisi Yapildi

Çocuklarin ve gençlerin yaz aylarinda vakitlerini daha verimli geçirebilmesi ve sporla tanismalarini saglamak amaciyla Adiyaman Gençlik ve Spor Il Müdürlügünün koordinesinde düzenlenen Yaz Spor Okullarinin açilisi yapildi.

Adiyaman Atletizm Pistinde düzenlenen Yaz Spor Okullari açilis törenine Vali Mahmut Çuhadar, Gençlik ve Spor Il Müdürü Fikret Keles, ögrenciler ve aileleri katildi.

Adiyaman’da 14’ü engelli spor bransinda olmak üzere 40 farkli bransta 60 antrenör esliginde 5-18 yas arasindaki gençler için ücretsiz GSB Spor Okullari açilis töreni Sümerevler Atletizm Pistinde düzenlendi.

Saygi durusu ve Istiklal Marsi’nin okunmasiyla baslayan programin açilis konusmasini yapan Vali Mahmut Çuhadar, 1 yildan fazla bir süredir dünyayi ve ülkemizi de etkisi altina alan salgin dolayisiyla hareketsiz kalan çocuklarin ve gençlerin bu durumunu Gençlik ve Spor Il Müdürlügü koordinesinde Yaz Spor Okullari dolayisiyla farkli branslarda açilan faaliyetlerle asmayi amaçladiklarini dile getirdi.

Saglam kafa saglam vücutta bulunur sözünü hatirlatan Vali Mahmut Çuhadar, “Spor yapan genç aklini ve bedenini dogru islere kanalize eder. Spor, bayragimizi dünyanin her tarafinda göndere çektirdigi için önemlidir. O yüzden spor, bilim ve sanat kadar önemlidir. 1 Ocak 2021 tarihi itibariyle GSB yaz okullarina kayit yapan ögrenci sayimiz 11.088 dir. Salgin dolayisiyla ara verdigimiz Gençlik ve Spor Bakanligi Spor Okullari ve Engelsiz Spor Okullari’na yeniden baslamanin sevinç ve mutlulugu içerisindeyiz. Çocuk ve gençlerimizi kötü aliskanliklardan uzak tutmak, serbest zamanlarini uzman antrenörler nezaretinde en iyi sekilde degerlendirmelerine imkan saglamak amaciyla hazirlanan yaz spor okullarimizda gençlerimizin fiziksel gelisimlerine katki saglamayi, sporla tanistirmayi ve spor bilinci olusturmayi hedefliyoruz” dedi.

Konusmalarin ardindan yaz spor okullari, karate, tekvando, judo, eskrim, badminton, güres, voleybol, hentbol, basketbol, futbol, aticilik, kürek, okçuluk ve jimnastik branslarindaki sporcularin yaptigi gösterilerle açildi. Eylül ayina kadar sürecek yaz spor okullarinda 05-18 yas grubu çocuklara 40 farkli bransta ücretsiz spor egitimi verilecek.

Açilis sonrasi Atletizm Pistinde farkli branslarda gösteri maçi yapan sporculari tek tek gezerek basari dileyen Vali Mahut Çuhadar sporcularla günün anisina fotograf çektirdi.

Kaynak: İHA