24Erzincanspor Ulusal Lisans Almaya Uygun Bulundu

2. Lig takimlarindan 24Erzincanspor, Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Kulüp Lisans Kurulu tarafindan Ulusal Lisans almaya uygun bulundu.

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Kulüp Lisans Kurulu, Ulusal Kulüp Lisans Sistemi kapsaminda yaptigi ikinci degerlendirme toplantisinda 14 kulübe Ulusal Lisans verdi. 24Erzincanspor’da Ulusal Lisans alan kulüpler arasinda yer aldi.

Federasyondan yapilan açiklamaya göre, TFF Kulüp Lisans Kurulu, Ulusal Kulüp Lisans Sistemi kapsaminda degerlendirmelerde bulundu. Kurul, en üst 3 lig olan Süper Lig, TFF 1. Lig ve Misli.com 2. Lig’deki kulüplerin yapmis oldugu basvurulari sportif, altyapi, personel, hukuki ve mali kriterlere göre incelemek için ikinci kez bir araya geldi. Kulüp Lisans Kurulu, Süper Lig’den Adana Demirspor ve Aytemiz Alanyaspor, TFF 1. Lig’den Adanaspor, Misli.com 2. Lig’den Ankara Demirspor, Bayburt Özel Idare, Bodrumspor, Çorum, Ergene Velimesespor, Inegölspor, Hekimoglu Trabzon, Karatay Termal 1922 Konyaspor, Pazarspor, Sivas Belediyespor ve Usakspor kulüplerine taninan süre içerisinde eksikliklerini tamamladiklari için Ulusal Lisans verdi.

Kurul, eksikliklerini tamamlayamayan kulüplere Kulüp Lisans ve Finansal Fair Play Talimati maddeleri uyarinca para cezasi uygulayarak, ikinci bir 30 günlük ek süre tanidi. Lisans alan kulüp sayisi 34TFF Kulüp Lisans Kurulunun UEFA Lisansi ve Ulusal Lisans verdigi kulüp sayisi 34’e ulasti. Kurul, 20 Mayis 2021’de yaptigi ilk degerlendirme toplantisinda Süper Lig’den Besiktas, Çaykur Rizespor, Demir Grup Sivasspor, Fatih Karagümrük, Fenerbahçe, Fraport Tav Antalyaspor, Galatasaray, Göztepe, Medipol Basaksehir ve Trabzonspor ile TFF 1. Lig’den Istanbulspor ve Kadin Futbol Ligi’nden Besiktas’a UEFA Lisansi vermisti. Ayrica TFF 1 . Lig’den Altinordu, Ankara Keçiörengücü, Bereket Sigorta Ümraniyespor ve Yilport Samsunspor ile Misli.com 2. Lig’den 24Erzincanspor, Kirklarelispor, Manisa ve Nigde Anadolu kulüpleri de Ulusal Lisans almaya uygun bulmustu. Ikinci toplanti sonrasinda eklenen 14 kulüple 2021-2022 sezonu için lisans alan kulüp sayisi 20’den 34’e yükselmis oldu.

Kaynak: İHA