Vali Erin Sampiyon Sporcu Ocakoglu'nu Nakavt Etti

Sanliurfa Valisi Abdullah Erin, bilek güresinde Türkiye birinciligi ve Avrupa üçüncülügü olan Sanliurfali milli sporcu Abdussamet Ocakoglu’nu makaminda kabul ederek, Sanayi ve Teknoloji Bakani Mustafa Varank’in teklifi üzerine Cumhurbaskani Erdogan adina güres tuttu.

20 Haziran Babalar Günü etkinliginde Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan’i bilek güresine davet eden ve Cumhurbaskani Erdogan’in isaretiyle Sanayi ve Teknoloji Bakani Mustafa Varank ile önceki gün Sanliurfa’da bilek güresi yapan milli sporcu Abdussamet Ocakoglu, Bakan Varank’in önerisi üzerine de Cumhurbaskanini temsilen Vali Abdullah Erin ile bugün bilek güresi yapti. Bakan Varank’in, “Cumhurbaskaninin temsilcisi validir” diyerek sampiyon güresçiyi Vali Erin’e yönlendirmesi üzerine gerçeklesen bilek güresi, valilik makam odasinda gerçeklesti. Genç sporcu Abdussamet Ocakoglu ile antrenörü Ilyas Mintas’i makaminda kabul eden Vali Erin, sampiyon sporcu ile bilek güresi yapti.

Genç sporcuyu basarisindan dolayi tebrik eden Vali Erin, “Gençlerimizin yetenekleri dogrultusunda desteklenmeleri halinde ne büyük basarilar elde ettigine defalarca sahit oluyoruz. Abdüssamet kardesimiz de elde ettigi Türkiye sampiyonlugu ve Avrupa’daki derecesiyle hem Sanliurfa’nin hem de ülkemizin gururu olmus, Türk Milletinin bükülmez bilegini temsil etmistir. Kendisine basarilar diliyor, gençlerimize örnek olmasini diliyorum” dedi.

Sanliurfa Büyüksehir Belediyesi Bedensel Engelliler Bilek Güresi Kulübü milli sporcusu Abdüssamet Ocakoglu, 55 kilo gençler klasmaninda Türkiye sampiyonu olmus, 14-22 Mayis 2021 tarihlerinde Polonya’da düzenlenen Avrupa Sampiyonasina Türkiye’yi temsilen katilarak, Avrupa 3’üncülügü elde ederek ülkemizin gururu olmustu.

Kaynak: İHA