Türk Okçulugu Tokyo'da Ilk Pesinde

Türkiye Okçuluk Federasyonu Baskani Abdullah Topaloglu:'Nihai amacimiz artik Türk okçulugunu olimpiyat madalyasina kavusturmak. 'Tokyo Olimpiyatlari'nda bunu basaracagiz' diye düsünüyoruz' 'Bir ilki gerçeklestirmek istiyoruz. Sporcularimiz bunu gerçeklestirecek güçte' '(Avrupa Okçuluk Sampiyonasi) Yaptigimiz organizasyonun mükemmelligi tüm ülkeler tarafindan takdirle karsilandi. Hem sportif hem de organizasyon anlaminda çok basarili bir yarismaydi'

HALIL IBRAHIM AVSAR - Türkiye Okçuluk Federasyonu Baskani Abdullah Topaloglu, hedeflerinin Türkiye'ye okçulukta ilk olimpiyat madalyasini Tokyo 2020'de kazandirmak oldugunu söyledi.

Okçulukta Türkiye'yi Tokyo Olimpiyatlari'na iki sporcu temsil edecek. Antalya'da düzenlenen Açik Hava Avrupa Okçuluk Sampiyonasi'nda klasik yayda Mete Gazoz ve Yasemin Ecem Anagöz olimpiyatlara kota aldi.

Milliler, okçulukta ilk olimpiyat madalyasini Tokyo'da kazanmayi hedefliyor.

Türkiye Okçuluk Federasyonu Baskani Abdullah Topaloglu, AA muhabirine, Avrupa Okçuluk Sampiyonasi ve 2020 Tokyo Olimpiyatlari'na iliskin açiklamalarda bulundu.

"Antalya özellikle pandemi basladiktan sonra tam okçuluk merkezi haline geldi." diyen Topaloglu, Antalya'da geçey yil ekim ayindan bu yana uluslararasi dördüncü yarismanin gerçeklestirildigini belirtti.

Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salginina karsi en üst seviyede tedbirlerin alindigini vurgulayan Topaloglu, "Bunu da zaten gelen tüm katilimcilar gördü. Güvenli bir yer olduguna kanaat getirdikleri için Antalya'ya gelmekten hiçbiri çekinmedi. Dolayisiyla Avrupa Sampiyonasi ve kota yarismasina 40 ülke katildi. Bu son yillarda yapilan en kalabalik Avrupa Sampiyonasi'ydi." ifadelerini kullandi.

Topaloglu, ayni zamanda kota yarismasi olmasinin da katilimi artirdigini dile getirerek, "Yaptigimiz organizasyonun mükemmelligi tüm ülkeler tarafindan takdirle karsilandi. Hepsi büyük bir memnuniyetle ülkelerine döndü. Güvenli bir sekilde yarisma yapildigini gördüler. Hem sportif hem de organizasyon anlaminda çok basarili bir yarismaydi." degerlendirmesini yapti.

- Asil hedef olimpiyat madalyasi

Milli okçular Mete Gazoz ve Yasemin Ecem Anagöz'ün Tokyo 2020 kotasini aldiginin hatirlatilmasi üzerine Topaloglu, söyle konustu:

"Sporcularimiz 4 yildir bu kotalar için çalisti. Nihai amacimiz artik Türk okçulugunu olimpiyat madalyasina kavusturmak. 'Tokyo Olimpiyatlari'nda bunu basaracagiz' diye düsünüyoruz. Bir ilki gerçeklestirmek istiyoruz. Sporcularimiz bunu gerçeklestirecek güçte."

- "Makarali yayda sporcularimiz bizi yaniltmadi"

Abdullah Topaloglu, 18 yasindaki Yakup Yildiz'in büyükler erkekler makarali yay bireyselde altin madalya kazanarak önemli bir basari elde ettiginin altini çizdi.

Furkan Oruç, Yakup Yildiz ve Evren Çagiran'dan olusan Makarali Yay Erkek Milli Takimi'nin da Avrupa sampiyonu oldugunu hatirlatan Topaloglu, sunlari kaydetti:

"Makarali takimlarimiz her zaman dünyadaki yerini koruyor, ilk siralarda yer aliyor. Burada da bizi yaniltmadilar. Avrupa Sampiyonasi'nda da ülkemizi üst noktalara tasidilar. Istiklal Marsi'mizi dinlettiler, ülkemizde olmasi da önemliydi. Makarali takimimiz hem erkek hem de kadinlarda güçlü bir takim. Bu gücünü de sürdürüyorlar, bunu tüm Avrupa'ya bir kez daha göstermis oldular. Onlari bir kez daha tebrik ediyorum. Türk okçuluguna ve sporuna verdigi desteklerden dolayi da Gençlik ve Spor Bakanligimiza tesekkür ediyorum."

Kaynak: AA