Trabzonspor, Hamsik Ile Sözlesme Imzaladi

Bordomavili kulübün daha önce 2 yillik anlasma sagladigini duyurdugu ve dün aksam Trabzon'a gelen Hamsik ile sözlesme imzalandi Kulüp baskani Ahmet Agaoglu: 'Önemli bir oyuncuyu transfer etmenin mutlulugunu yasiyoruz' Hamsik: 'Umuyorum birlikte mutlu ve harika bir sezon geçirecegiz' 'Buraya geldigim ilk günden itibaren insanlarin Napoli'de oldugu gibi futbola olan tutkularini görme firsati buldum'.

Trabzonspor Kulübü, daha önce 2 yillik anlasma sagladigini duyurdugu ve dün aksam Trabzon'a getirdigi Slovak futbolcu Marek Hamsik ile sözlesme imzaladi.

Kulüp baskani Ahmet Agaoglu'nun da yer aldigi, bordo-mavililerin YouTube adresinden canli yayimlanan törende, 33 yasindaki futbolcu ile 2 yillik sözlesme imzalandi.

Baskan Ahmet Agaoglu, imza töreninde yaptigi açiklamada, Hamsik'in, teknik direktör Abdullah Avci'nin takimda görmeyi istedigi bir oyuncu oldugunu, önemli bir transfer gerçeklestirdiklerini belirtti.

Transfer sürecinin pek de sikintili geçmedigini aktaran Agaoglu, "Kendisi futbol oynamayi, basariyi hedefleyen, Napoli'de yasadigi süreci yasamak isteyen biri. Kucka'dan Trabzonspor hakkinda detayli bilgi edindi. Menajeri de Türkiye'yi yakindan taniyan, babasi da antrenör olarak 2 yil Türkiye'de hizmet etmis bir beyefendi, yeterli derecede bilgilendirdi. Sadece futbol oynamayi düsündügü için bu süreçte bizim için pek zor olmadi. Ailemize katildi, önemli bir oyuncuyu transfer etmenin mutlulugunu yasiyoruz." ifadelerini kullandi.

Agaoglu, Slovak oyuncunun da büyük bir camiaya, kulübe geldigini söyledigini ve bunun farkinda oldugunu kaydederek, sunlari söyledi:

"Biz bir aileyiz. Trabzonspor, yapisi itibariyla Süper Lig'deki diger kulüplerden biraz daha farkli özelliklere sahip bir kulüp. Bu süreçte kendisine ve bize de çok yardimci olan degerli menajerine ve esine çok tesekkür ediyoruz. Aile, bizim için önemli. Futbolcularimiz bizim degerlilerimiz. Ancak futbolcularimizin esleri en degerlilerimiz. Önemli bir ailenin parçasi oldular. Ben süreç içinde, oynanacak lig süreci içinde kendisine fazla bir sey söylemek istemiyorum. Marek, hepimizden daha fazla bilinç içinde."

- Hamsik: "Transfer sürecim dürüst bir sekilde ilerledi"

Marek Hamsik ise Trabzonspor'da olmaktan dolayi çok mutlu oldugunu dile getirerek, "Transfer sürecimde Trabzonspor, çok dürüst süreç ilerletti. Hiç sorun olmadan, bütün süreç açik, net sekilde ilerledi. Benim için de en dogrusu ve en iyisi olan buydu. Avrupa Sampiyonasi'na katildigimda milli takimla o süreçte kafamin sadece oraya odaklanmasini ve sonrasinda Trabzonspor'a nasil yardimci olabilecegimi, takimin basarilarinda nasil katkimin olabilecegini düsünmem gerekirdi. Benim için de transfer süreci hizli ve dürüst sekilde gelisti. Umuyorum birlikte mutlu ve harika bir sezon geçirecegiz." diye konustu.

Trabzon'a ilk geldigi andan itibaren taraftarlarin ilgisiyle karsilastigini anlatan Hamsik, "Buraya geldigim ilk günden itibaren insanlarin Napoli'de oldugu gibi futbola olan tutkularini görme firsati buldum. Futbolda tam olarak olan budur. Taraftarlarin tezahüratlarini duymaktir asil tutku. Ben de bunu burada yasayacagimdan eminim. Geldigim ilk andan itibaren burada bu tutkuyu görmüs oldum. Statta taraftarlarimizin o tezahüratlarini duymak için sabirsizlaniyorum." degerlendirmesinde bulundu.

Agaoglu'nun, bu sezon 300 bin forma satma hedeflerinin oldugunu, bu sezonki transferlerinin 5 biner forma satin alma sözü verdigini belirtmesi üzerine de Hamsik, "Ben de forma almaktan memnun olurum. Umuyorum taraftarlarimiz da bu mesaji alacaklardir. Bu rakama ulasmamizda benim de katkim olursa, sehrin sokaklarinda Hamsik formali taraftarlarimizi görürsek bende bundan onur duyarim." ifadelerini kullandi.

Bunun üzerine de baskan Agaoglu, Slovak oyuncunun bu sezonki forma elçileri oldugunu söyledi.

Kaynak: AA