Trabzonspor'da Marek Hamsik Imzayi Atti

Trabzonspor Slovak oyuncu Marek Hamsik için imza töreni düzenledi. Mehmet Ali Yilmaz Tesisleri’nde düzenlenen imza töreninde Trabzonspor Kulüp Baskani Ahmet Agaoglu da yer aldi.

Ahmet Agaoglu, Teknik Direktör Abdullah Avci’nin istedigi oyuncuyu kadrolarina kattiklarini belirterek, "Önemli bir transfer, hocamizin kadroda görmek istedigi bir oyuncuydu. Transfer süreci dogrusunu isterseniz pek de sikintili geçmedi. Çünkü kendisi sadece ve sadece futbol oynamayi, basariyi hedefleyen, Napoli’de yasamis oldugu o basariyi yakalayabilecegi bir takima gelme düsüncesi içerisinde olan bir oyuncuydu. Kendisi bizim eski oyuncumuz, su anda Parma’da oynayan Kucka’dan çok detayli bilgi edindi. Ayni zamanda degerli menajeri de bu ülkeyi yakindan taniyan ayni zamanda da babasi iki yil bu ülkede antrenör olarak hizmet etmis olan bir beyefendi. O da Türkiye ile alakali ve Trabzonspor’la ilgili olarak kendisini yeteri derecede bilgilendirdi. Sadece futbol oynamayi düsündügü için bu süreç bizim için zor olmadi. Ailemize katildi.

Önemli bir oyuncuyu transfer etmenin mutlulugunu yasiyoruz. Marek büyük bir camiaya, büyük bir aliye geldigini söyledi" dedi.

Trabzonspor’un Süper Lig’de yer alan diger kulüplerden daha farkli özelliklere sahip olan bir kulüp oldugunu belirten Agaoglu, "Onun için bu süreçte kendisine, bize yardimci olan menajerine ve esine çok tesekkür ediyoruz. Aile bizim için önemli, futbolcular bizim için degerli ancak futbolcularimizin esleri bizlerin en degerlileri. Önemli bir ailenin parçasi oldular. Oynanacak olan Süper Lig süreci içerisinde bununla ilgili fazla bir sey söylemeyecegim çünkü Marek bunun bilinci içerisinde" ifadelerini kullandi.

Marek Hamsik: "Trabzonspor transferimde dürüst bir süreç ilerletti"

Marek Hamsik, Trabzonspor’da olmaktan duydugu mutlulugu dile getirirken, "Transferimde Trabzonspor gerçekten çok dürüst bir süreç ilerletti. Çünkü bütün süreç açik bir sekilde ilerledi. Benim için de en dogru olan buydu çünkü Avrupa Sampiyonasi’na katildigimda Milli Takim ile beraber sadece maçlara odaklanmak istiyordum. Sonrasinda da Trabzonspor nasil yardimci olabilecegimi, takimin basarilarinda nasil katkimin olabilecegini düsünmem önemliydi. Benim için de bu transfer çok hizli gerçeklesti. Umuyorum harika bir sezon geçirecegiz çünkü buraya geldigim ilk günden itibaren insanlarin Napoli’de yasadigim gibi takimlarina olan futbola olan tutkularini görebilme firsati buldum. Taraftarlarin tezahüratlarini duyabilmek, stadyumda onlarin çikardigi sesleri duyabilmektir aslinda tutku. Ben de bunu burada yasayacagimdan eminim çünkü geldigim ilk günden itibaren bu tutkuyu burada görmüs oldum. Stadyuma gidip taraftarlarimizin tezahüratlarini duymak için sabirsizlaniyorum" açiklamasini yapti.

Ahmet Agaoglu, Hamsik’i forma elçisi olarak tayin etti

Trabzonspor Kulüp Baskani Ahmet Agaoglu, dünyanin ekonomik olarak zor bir süreçten geçtigini vurgulayarak, "Pandemi dünya ekonomisini etkiledi. Geçtigimiz sezon içerisinde taraftarlarimizdan uzak, taraftar gelirlerinin olmadigi bir süreç yasadik. Çok ciddi finansal kayba ugradik. Bizim elimizdeki tek ürün TS Clup’in satislari. Kendisinden önce kadromuza dahil ettigimiz oyunculara 5’er binden 15 bin forma sattik. Tahmin ediyorum ki kendisi de ayni sayida Trabzonspor’un ürün satisina 5 bin formalik bir katkida bulunacak, herhalde yanilmiyorum" seklinde konustu.



Marek Hamsik: "Hamsik formali taraftarimizi görürsem bundan büyük onur duyarim"

Agaoglu’nun sözleri üzerine Hamsik ise, "Çok forma isteyen arkadaslarim oluyor. Ben de forma almaktan memnun olurum" cevabini verdi.

Hamsik’in Ahmet Agaoglu’na ’bu yilki forma satis hedefiniz nedir’ sorusunu yöneltmesi üzerine, Agaoglu, "Bu yil bizim forma hedefimiz 300 bin ama hepsini ona satmayacagim" dedi.

Hamsik de Agaoglu’nun bu esprisine, "Tabi ki umuyorum taraftarlarimiz da bu mesaji alacaktir. Bunda benim de bir katkim olursa ve sehrin sokaklarinda Hamsik formali taraftarlarimizi görürsek bundan büyük onur duyarim" seklinde cevap verdi.

Agaoglu: "10 milyon taraftari olan kulüp için 300 bin büyük bir sayi degil"

Trabzonspor Kulüp Baskani Ahmet Agaoglu, 10 milyon taraftari olan bir kulüp için 300 binin fazla büyük bir sayi olmadigini belirterek, "O zaman ben Marek’i ayni zamanda bizim bu yilki forma elçimiz olarak tayin ediyorum. 300 bin formayi kisa zamanda tüketelim ve taraftarlarimizin kulüplerine nasil sahip çiktigini bütün ülkeye bir kez daha gösterelim" dedi.

Slovakya Milli Takim ile Avrupa Sampiyonasi’nda forma giyen Marek Hamsik, Trabzonspor’un Istanbul Riva’da gerçeklestirecegi 3. Etap kampina katilacak. Bugün sehirden ayrilmasi beklenen yildiz oyuncu tatilinin ardindan Istanbul’daki kampa katilacak.

Kaynak: İHA