Spor Sehri Yildirim

Yildirim Belediyesi, gençlerin yeniden sportif faaliyetlerle bulusturulmasi maksadiyla Kulüpler Arasi U12 Futbol Turnuvasi düzenledi.

Fidyekizik Spor Tesisi’nde festival havasinda geçen turnuvaya 24 kulüpten 480 sporcu katilim sagladi. Bir hafta süren turnuvanin finali, Yildirim Belediye baskani Oktay Yilmaz, AK Parti Yildirim Ilçe Baskani Ali Erbay, Yildirim Gençlik ve Spor Ilçe Müdürü Mehmet Demirci ve Yildirim Kent Konseyi Baskani Mehmet Akif Bingöl, Yildirim Belediyespor Kulübü Baskanvekili Muammer Özbey, kulüp yöneticileri, sporcular ve ailelerinin katilimiyla gerçeklestirildi.

Genç sporcularin tezahürat ve sevgi gösterileriyle karsilanan Yildirim Belediye Baskani Oktay Yilmaz, “Çocuklarimiz ve gençlerimiz bizim gelecegimiz. Onlara yapilan her yatirim gelecege çakilmis bir çividir. Bu sebeple Yildirim’da hizmet önceligi çocuklarimizin ve gençlerimizindir. Çocuklarimizin gelisimlerinde sporun çok önemli yeri var. Bu sebeple Yildirim’i bir spor sehri yapmak ve sporu tabana yaymak için çalismalarimiz sürüyor. Bütün vatandaslarimizin kolaylikla ulasabilecegi spor tesislerini ilçemize kazandirdik ve yenilerini insa etmeye devam ediyoruz” ifadelerini kullandi.

Yildirim’in, ‘spor sehri’ kimligini güçlendirecek yatirimlari hayata geçirdiklerini belirten Baskan Oktay Yilmaz, “Bursa’nin en büyügü olan Naim Süleymanoglu Spor Kompleksi’ni ilçemize kazandirirken, Ulus Kadin Spor Merkezi’ni de Yildirimlilarin hizmetine sunduk. Fidyekizik Spor Tesisi’ni 2 milyon TL’lik bir yatirimla yeniledik. Dr. Sadik Ahmet Spor Tesisimizi yenileyerek, modern bir gençlik ve spor merkezine dönüstürüyoruz. Çalismalarin sürdügü Mimar Sinan Spor Tesisimizi ise donanimli bir spor kompleksine çeviriyoruz. Siracevizler pazar alanina ilâve edecegimiz yeni katta da kadin, çocuk ve gençlerimiz için spor salonlari yer alacak. Akçaglayan, Yigitler ve Beyazit hali sahalari da yine 2 yillik süreçte ilçemize kazandirdigimiz spor yatirimlari arasinda yer aliyor. Insallah yakin zamanda Samanli, Baglaralti ve Isabey mahallelerimize de birer spor sahasi kazandiracagiz” diye konustu.

Yildirim Belediyesi’nin, sporu tabana yaymak için ortaya koydugu çalismalarin meyvelerini vermeye basladigini vurgulayan Baskan Yilmaz, “2021 yili itibariyle Yildirim Belediyespor’umuzun lisansli sporcu sayisi 3 bin 280’e ulasti. 2019-2021 yillari arasindaki 2 yillik sportif faaliyetlerimize baktigimizda ise 86 antrenör ile 10 tesisimizde 16 farkli bransta spor egitimi verdik. Yaz ve kis spor okullarimizdan 20 bin 162, jimnastik merkezlerimizden 9 bin 565 çocugumuz yararlanirken, kadin spor merkezlerinden 22 bin 113 kadin faydalandi. 5 bin 240 çocugumuz ise sosyal sorumluluk projelerimizde yer aldi. Iki yillik süreçte toplam 57 bin 80 vatandasimiza spor ve egitim hizmeti verdik” dedi.

Yildirim Belediyesi Kulüpler Arasi U12 Futbol Turnuvasi ile birlikte çocuklarin yeniden sporla bulustugunu hatirlatan Baskan Yilmaz, “1 yili asan salgin süreci sportif faaliyetlerimizin azalmasina sebep olurken, çocuklarimizin arasina da ne yazik ki mesafe girdi. Istedik ki salgin sürecinde olusan hasreti giderelim, birligimizi beraberligimizi pekistirelim, çocuklarimizi yeniden sporla bulusturalim. Çocuklarimizla birlikte siz degerli ailelerini de bir sportif faaliyet içine dahil ederek, salgin döneminin olumsuz etkilerini unutmaniza katki saglayalim. Umarim turnuva amacina ulasmistir. Çocuklarimiz sporun ruhuna uygun biçimde; dostluk ve kardeslik duygulari içinde centilmence mücadele etti. Hepsini teker teker alinlarindan öpüyor tebrik ediyorum. Bu turnuvanin sampiyonu; kardeslik olmustur. Ben bütün sporcu evlatlarimizi ve degerli ailelerini bu turnuvanin sampiyonu ilan ediyorum. Yildirim’in spor sehri kimligine verdiginiz katkilardan dolayi hepinize tesekkür ediyorum” ifadelerini kullandi.

Baskan Yilmaz konusmasinin ardindan turnuvaya katilan sporculari altin madalya ile ödüllendirdi. Turnuvaya katilan takimlarla fotograf çekilen Baskan Yilmaz, program sonunda da gençlerle bir süre futbol oynadi.

Kaynak: İHA