Sivas'ta Yaz Spor Okullari Kapilarini Açti

Sivas Gençlik ve Spor Il Müdürlügü bünyesindeki GSB Spor Okullari’nin açilis töreni gerçeklestirildi. Spor okullarindaki faaliyetler ücretsiz gerçeklestirilecek.

Geçtigimiz sezon Covid-19 salgini nedeniyle açilamayan Gençlik ve Spor Bakanligi Yaz Spor Okullari yeniden basladi.

Sivas’ta ki yaz spor okullarinin açilis töreni, 4 Eylül Spor Salonu’nda gerçeklestirildi.

Açilis töreninde Sivas Valisi Salih Ayhan, Ak Parti Sivas Milletvekili Semiha Ekinci, Sivas Gençlik ve Spor Il Müdürü Erdogan Tunç, antrenörler ve sporcular yer aldi.

24 farkli brans bulunuyor

Sivas’taki spor okullari 24 farkli bransta hizmet verecek. Atletizm, basketbol, bisiklet, boks, futbol, cimnastik, masa tenisi, eskrim, halter, hentbol, karate, badminton, kick boks, güres, satranç, bocce, tenis, kayak, wushu, okçuluk, judo, voleybol, taekwondo ve muay-thai branslari Eylül ayina kadar sürecek.

Açis konusmasini yapan Gençlik ve Spor Il Müdürü Erdogan Tunç, “4 Eylül spor vadimizde bir çok tesisimiz bulunuyor. Yeni açacagimiz branslara özgü antrenman ve müsabaka salonlari ile birlikte Türkiye’mizin gözde spor vadilerinden bir tanesi haline gelecektir” dedi.

Ak Parti Sivas Milletvekili Semiha Ekinci ise, “Çocuklarimiz ve gençlerimiz, 2021-2022 okul sezonu öncesinde antrenörler esliginde sportif faaliyetlere katilarak, okullarina zinde bir sekilde gideceklerdir. Sezonun tüm çocuklarimiza ve antrenörlere hayirli olmasini diliyorum” ifadesini kullandi.

“Spora daha fazla ihtiyaç var”

Salgin sürecinde evlerde kapali kalan çocuklarin ve gençlerin bu yil egzersize, spora daha fazla ihtiyaçlari oldugunun belirten Sivas Valisi Salih Ayhan da, “Bu bilinçle çocuklarin ve gençlerin yaz aylarinda vakitlerini daha verimli geçirebilmesi ve küçük yaslarda gençlerimize spor kültürünü yerlestirmek amaciyla aktif olan tüm spor salonlarinda ve tesislerimizde Spor Hizmetleri Genel Müdürlügünün kurulus günü olan bu günde 24 bransta Gençlik Spor Bakanligi Spor Okullarimizin açilisini gerçeklestiriyoruz” diye konustu.

Konusmalarin ardindan çesitli branslarda sporcular gösteri de yapti.

Kaynak: İHA