Remzi Sanver Açiklamasi 'Taylan Antalyali Ile Gurur Duyuyoruz'

Galatasaray Yönetim Kurulu Sözcüsü Remzi Sanver, "Galatasaray Yönetim Kurulu olarak, kulübümüzün mensubu olmanizla gurur duyuyor, büyük Galatasaray ailesinin bir evladi olarak sizi bagrimiza basiyor, sevgiyle selamliyoruz" dedi.

Galatasaray Yönetim Kurulu Sözcüsü Remzi Sanver, Yönetim Kurulu Toplantisi esnasinda kulüp televizyonuna açiklamalarda bulundu. Yönetim Kurulu Toplantisi’nda alinan kararlari açiklayan Remzi Sanver, "Galatasaray Spor Kulübü Yönetim Kurulu yeni dönemin ikinci toplantisi Ali Sami Yen Spor Kompleksi Türk Telekom Stadyumu’nda devam ediyor ama birtakim önemli konularda kamuoyunu bilgilendirebilmek için arkadaslarimin müsaadesiyle erken ayrildim. Aldigimiz ilk karar kulübümüzün istirak sirketlerinin yönetim kurullarina olan atamalar oldu. Bu yönetim kurullarinda her birinin baskani Galatasaray Spor Kulübü’nün degerli Baskani Burak Elmas olmak üzere Galatasaray Sportif A.S.’nin yönetim kuruluna Dr. Rezan Epözdemir, Bikem Kanik, Ural Aküzüm, Özen Kuzu ve bagimsiz üyeliklere Ali Gücüm ve Murat Tacir atandilar” ifadelerini kullandi.

Sanver, kulüp sponsorluklarini da iyi yöneteceklerinin altini çizerek, “Gündemimizin bir baska maddesi basketboldu. Biz yönetim kurulu olarak göreve tabi olurken iki söz vermistik. Bunlardan birincisi, demistik ki sponsorluklari iyi yönetmek zorundayiz. Iyi yönetimden kastimiz da sponsorlarimizin sponsoru olduklari alanlarin idari süreçlerine katkida bulunmalari. Tesekkür ederiz sponsorlugunuz için hosçakalin olmamali. Sponsorluk süresi bittigi zaman biz sizin kapinizi yine çalariz. Bunun saglikli bir iliski olmadigi asikardir. Sponsorlarimizin sponsoru olduklari alani elbette ki yönetmeleri degil ama bu alanin yönetiminde seslerini duyurabilmeleri esastir. Bu bizim ilk vaadimizdi” açiklamasini yapti.

“Basketbol ana sponsorumuz tesekkür ederiz”

Kurulacak olan Basketbol A.S.’nin yönetiminde ana sponsorun söz sahibi olmasiyla ilgili Remzi Sanver, “Ikinci vaadimiz ise 1940 ve 1950’lerde Yenilmez Armada olarak bilinen basketbol takimimizin bu tarihsel kimligine yarasir basarilar elde etmesiydi. Bu iki vaadi bir arada gerçeklestirebilmek, hele basketbolun bugün eristigi mali büyüklüge baktigimiz zaman, futbol gibi basketbolu da bir sirket altinda toplayip bu sirketin temsilinde sponsorun da bulunmasindan geçmektedir. Bu önemli bir dönüsümdür. Tabii ki bu dönüsümün genel kurulumuzun onayini gerektirdiginin farkindayiz. Bize Galatasaray’in yönetimini emanet eden genel kurulumuzun, bu sözümüze tutmamiza destek verecegine sahip oldugumuz inançla bu projeyi tüm detaylariyla hazirlayip bir an önce genel kurulumuzun onayina sunma karari aldik” ifadelerini kullandi.

“Taylan Antalyali ile gurur duyuyoruz"

Galatasarayli futbolcu Taylan Antalyali’ya yapilan sözlü saldiri konusunda yönetim kurulunun, Antalyali’nin sonuna kadar yaninda oldugunu ifade eden Sanver, su ifadelere yer verdi:

“Son olarak zikredecegim husus önem olarak basta gelen bir konu. Kamuoyunun çok iyi bildigi gibi son iki gün içerisinde gündem çok talihsiz, üzücü ve anlamsiz bir gelisme yansidi. Talihsiz, üzücü ve anlamsiz olmakla birlikte bizim için çok önemli bir gelismeydi. Bu gelismeye dair Yönetim Kurulumuzun durusunu ifade etmeden bir genel degerlendirme yapmak istiyorum. Galatasaray Spor Kulübü, degerlerinin Türkiye’de bir aydinlanma gelenegi olan Galatasaray Mekteb-i Sultani’den alir. Bu degerler arasinda ifade özgürlügü, hiç kimsenin kimliginden dolayi ayrimciliga ugramamasi, kimliginden dolayi ayrimciliga ugrayanlarin yaninda durmak için illa ki o kimlige sahip olmamak gerektiginin bilinci vardir. Mesela kadin haklarini kadin oldugumuzdan veya kiz çocugu sahibi oldugumuzdan degil, insan oldugumuzdan savunuruz. Galatasaray’in degerlerinde insani sirf insan oldugundan dolayi yüceltmek vardir. Iste öyle bir perspektifle degerli sporcumuz Sayin Taylan Antalyali’nin sosyal medyada bu yönde verdigi bir mesajdan dolayi muhatap oldugu demokratik elestiri sinirlarinin disindaki ifadeleri en güçlü sekilde kiniyor, Galatasaray Spor Kulübü Yönetim Kurulu olarak bu olayda tereddütsüz kendisinin yaninda durdugumuzu ve dilerse hukuki süreçler de dahil olmak üzere her türlü destegi vermeye hazir oldugumuzu ifade ediyoruz. Bizimle ayni toplumsal gelisme ve aydinlanma hamuruyla yogruldugunu düsünen bütün spor kulüpleri ve yönetimlerinin de bakis açimizi paylastigindan süphemiz olmadigindan takdiri elbette kendilerine ait olarak, bu durusumuza destek olacaklari bir tavri, sporda bir rakip ama degerlerde ortak oldugumuzu göstermesi açisindan çok kiymetli bulacagimiz söylemek istiyoruz. Sevgili Taylan kardesimiz. Galatasaray Yönetim Kurulu olarak, kulübümüzün mensubu olmanizla gurur duyuyor, büyük Galatasaray ailesinin bir evladi olarak sizi bagrimiza basiyor, sevgiyle selamliyoruz."

Kaynak: İHA