Psikoteknik Test Raporu Için Son 2 Gün

Osmaneli Soförler ve Otomobilciler Odasi Baskani Emin Çesmeci, ticari araç sürücülerini uyararak, "Içisleri Bakanligi genelgesiyle 30 Haziran’dan itibaren ticarî araç sürücülerinin psikoteknik belgesinin olmasi mecburi hale getirildi" dedi.

Çesmeci, yaptigi açiklamada, Içisleri Bakanligi genelgesiyle 30 Haziran’dan itibaren ticari araç sürücülerinin psikoteknik belgesinin olmasinin mecburi hale getirildigini anlatti. 1 Temmuz 2021 tarihi itibariyle psikoteknik test raporu olmayan sürücülere bin 181 lira cezai islem uygulanacagini söyleyen Emin Çesmeci, "Ayrica araç kullanmalarina da izin verilmeyecek. Sürücülerin refleksini, algisini ve karar verme kabiliyetini ölçerek, riskli sürücüleri tespit etmek ve bu sayede insan kaynakli meydana gelen trafik kazalarini en aza indirmek için uygulanan psikoteknik mecburi hâle getirildi.

Bütün ticarî araç sürücüleri Türkiye’nin 847 noktasinda yer alan merkezlere 1 Temmuz tarihine kadar bu belgeyi almak için sabah 08.00 ile 23.00’a kadar gidebileceklerdir. Aldiklari degerlendirme sonucu, psikiyatri doktorunun onayindan sonra e-nabiz üzerinden görebilecekleri gibi, 1 Ocak tarihinden önce rapor alan sürücülerin mutlaka e-nabiz uygulamalarindan rapor sonuçlarini kontrol etmelerini be bu tarihten sonra alanlar ise, mutlaka e-devlet üzerinden raporlarinin kontrol etmeliler. Bu rapor için sadece servis, sehirlerarasi otobüs, toplu tasima degil, taksi, sirket gibi, hatta herkesin bu testte tabi tutulmasi gerekiyor” dedi.

Kaynak: İHA