Pehlivanlar Sicak Havada Antrenman Yaparak Kirkpinar'a Hazirlaniyor

Trakya Birlik Spor Kulübü güres antrenörü, eski baspehlivanlardan Ahmet Yavuz: 'Özellikle havanin en sicak oldugu saatlerde yagli antrenmana agirlik veriyoruz. Sporcular böylelikle Kirkpinar'da sicaktan daha az etkilenecek'

Edirne'de pehlivanlar yaklasik 35 derece sicak ve nemli havada 660. Tarihi Kirkpinar Yagli Güresleri öncesi hazirliklarini sürdürüyor.

Edirne Sarayiçi mevkisinde çayirda antrenmanlarini yapan Trakya Birlik Spor Kulübü güresçileri, Kirkpinar'da kürsüye çikabilmek için taktik ve dayaniklilik çalismasi gerçeklestiriyor.

Trakya Birlik Spor Kulübü güres antrenörü, eski baspehlivanlardan Ahmet Yavuz, AA muhabirine, sporcularin Kirkpinar'da sicaktan etkilenmemeleri için özellikle çalismalarini sicak ve bunaltici havada yaptiklarini söyledi.

Salgin nedeniyle yapamadiklari antrenmanlari tamamlamak için çalismalari yogunlastirdiklarini dile getiren Yavuz, "Allah'in izniyle çocuklari hazirlamaya çalisiyoruz. Birkaç antrenmanimiz kaldi. Çocuklarin form durumu da gayet iyi. Kirkpinar'in da seyircili olmasini arzu ediyoruz. Bakalim hayirlisi olsun." diye konustu.

Özellikle havanin en sicak oldugu saatlerde yagli antrenmana agirlik verdiklerini vurgulayan Yavuz, sporcularin böylelikle Kirkpinar'da sicaktan daha az etkileneceklerini söyledi.

Yavuz, bu sene Kirkpinar'a katilacak tüm sporculara basarilar diledi.

Pehlivan Emrah Kaya ise Kirkpinar'a çok kisa bir süre kaldigini belirterek, "Bu sene Kirkpinar'da hedefimiz var. Insallah dereceye girecegiz. Çok iyi hazirlandik, iyi çalistik. Ben de milli minder güresçisiyim. Insallah Kirkpinar'da elimden geleni yapacagim." dedi.

660. Tarihi Kirkpinar Yagli Güresleri, 9-11 Temmuz'da Er Meydani'nda düzenlenecek. Kentte hava sicakligi 34 derece ölçülürken nem orani da yüzde 60'lar seviyesinde kaydediliyor.

Kaynak: AA