Nevsehir'de Yaz Spor Okullari Açilis Töreni Düzenlendi

Nevsehir Gençlik ve Spor Il Müdürlügü tarafindan yaz spor okullari çesitli gösterilerin düzenlendigi program ile açilis töreni düzenlendi.



Gençlik ve Spor Il Müdürlügü tarafindan yaz spor okullari açilis töreni Damat Ibrahim Pasa Spor salonunda düzenlenen program ile açildi. Saygi durusu ve Istiklal Marsi’nin okunmasiyla baslayan programda konusan Gençlik ve Spor Il Müdürü Muhsin Özdemir, “Bugün Tüm Türkiye’de es zamanli olarak açilisi yapilacak olan spor okullarimizin ilimiz gençlerine ve sporcularina hayirli olmasini diliyorum. Il merkezimizde toplam 21 farkli bransta Antrenörlerimiz esliginde açilacak olan spor okullarimiz ayni zamanda ilçelerimizde de açilacaktir. Konuyla ilgili ekibimizle uzun zamandir titizlikle yaptigimiz çalismalar neticesinde hedefimiz çok daha fazla gencimize çok daha fazla sporcumuza ve genelinde çok daha fazla vatandasimiza ulasip devletimizin bu büyük imkanlarini onlarin istifadesine sunmaktir. Malum bir yili askin bir süredir tüm dünyayi etkisine alan bir pandemi süreciyle mücadele edilmektedir. Bu süreçte okullarimiz genellikle kapali kalmis süreç uzaktan egitimle devam ettirilmistir. Dolayisiyla çocuklarimiz normal ortamlarindan uzak kalip evlerine kapanmak zorunda kalmis bu süreç çocuklarimizi ve tüm vatandaslarimizi olumsuz etkilemis çesitli teknolojik bagimliliklarin insanlar üzerindeki etkisi daha fazla artmistir. Iste bugün açilisini yaptigimiz bu spor okullarimiz sayesinde çocuklarimiz ve vatandaslarimizin pandeminin olumsuz yansimalarindan kurtulmasi hem fiziksel hem zihinsel he de ruhsal anlamda gelisimlerine katki saglamalarini amaçlamaktayiz. Bu vesileyle spor okullarimizin ilimize spocularimiza ve tüm paydaslarimiza hayirlar getirmesini temenni ediyor hepinize sahsim ve kurumum adina saygilar sunuyorum” dedi.



Gençlik ve Spor Il Müdürü Muhsin Özdemir’in konusmasinin ardindan ise ögrenciler tarafindan zeybek gösterisi, jimnastik ve taekwondo gösterileri yapildi.

Nevsehir’de açilisi düzenlenen yaz spor okullarinda, Atletizm, Badminton, Basketbol, Bisiklet, Boks, Cimnastik, Dagcilik, Futbol, Güres, Halter, Hentbol, Karate, Masa Tenisi, Okçuluk, Özel Sporcular, Satranç, Su Topu, Taekwondo, Tenis, Voleybol ve Yüzme spor dallarinda faaliyet gösterilecek.

Nevsehir Damat Ibrahim Pasa Spor salonunda gerçeklestirilen açilis törenine Nevsehir Valisi Inci Sezer Becel, Milletvekili Mustafa Açikgöz, Gençlik ve Spor Il Müdürü Muhsin Özdemir, sube müdürleri, Antrenörler, sporcular ve velileri katildi.

Kaynak: İHA