Misir'da Tesettür Mayosuyla Havuza Alinmayan Kadina Sosyal Medyadan Destek Artiyor

Misir'in Giza kentindeki bir spor kulübünün havuzundan tesettürlü mayo giydigi için geri çevrilen kadinin yasadiklari sosyal medyada büyük tepki çekti.

Misir merkezli Masravi gazetesinin internet sitesinde canli yayina katilarak basindan geçenleri anlatan Dina Hisam, 25 Haziran'da Giza'ya bagli Seyh Zayed bölgesindeki bir kulübün havuzuna girmek istedigini, ancak tesettürlü mayo giydigi için izin verilmedigini söyledi.

Olaya tepki gösteren ve çok üzgün oldugunu belirten Hisam, bu durumun yillardir yasandigini ve tesettürlü kadinlarin havuza giremediklerini aktardi.

Yetkililerin konuyla ilgili artik sessiz kalmamasi gerektigini dile getiren Hisam, 10 yil yasadigi Kanada'da böyle bir baskiyla karsilasmadigini, özgürce tesettürlü dolasabildigini ve herkesin buna saygi gösterdigini kaydetti.

Baskasinin hakkini ihlal etmedikçe herkesin özgür oldugunu söyleyen Misirli kadin, "Normalde hiç kimse bizi ilgilendirmez. 'Beni ilgilendirmez' demeyi ögrenmeye ihtiyacimiz var. Ben, baskasinin kendi hür düsüncesiyle yapmak istedigi bir seye engel olamam." ifadelerini kullandi.

Hisam, "Ben tesettürün yasaklanmasina karsi oldugum gibi diger mayolarin yasaklanmasina da karsiyim. Bu konu hiç kimseyi ilgilendirmez." diye konustu.

Olay sosyal medyada büyük yanki uyandirdi. Kadinlarin giyimleri ve davranislari konusundaki çifte standart ve ayrimciliga tepki gösteren vatandaslar, paylastiklari mesajlarla Hisam'a destek verdi.

Kaynak: AA