Milli Cimnastikçi Ibrahim Çolak Annesiyle Kurdugu 'Olimpiyat Sampiyonlugu' Hayalini Gerçeklestirmek Istiyor

Tokyo'da yapilacak Tokyo Olimpiyat Oyunlari'nda mücadele edecek milli cimnastikçi Ibrahim Çolak: 'Hedefim dünya ve Avrupa sampiyonasinda kazandigim basarilari olimpiyatta da sergileyebilmek' Anne Sultan Çolak: 'Ibrahim 1415 yaslarindan itibaren olimpiyat sampiyonu olma hayalleriyle yasadi. Biz birlikte buna inandik. Birlikte hayal kurardik. 1112 yil sonra bu hayalimiz gerçek oluyor'

HALIL SAHIN - Milli cimnastikçi Ibrahim Çolak, çocuklugunda annesiyle kurduklari olimpiyat sampiyonu olma hayalini 2020 Tokyo Olimpiyatlari'nda gerçeklestirmeyi hedefliyor.

2019 Artistik Cimnastik Dünya Sampiyonasi'nda halka aletinde birinci olan Ibrahim Çolak, Tokyo'da "son sampiyon" olarak Türkiye'yi temsil edecek.

Çolak'in spor macerasi, cimnastikçi amcasinin yönlendirmesiyle henüz 5 yasindayken basladi. Ilk gördügünde cimnastik salonunu oyun parkina benzettigini söyleyen Çolak, antrenörlerinin "Bu çocuk çok iyi yerlere gelecek, yeter ki antrenmanlarini aksatmasin." sözüne siki siki uydu.

Çolak, büyüyene kadar babasi çalistigi için, annesiyle salona gitti. Çolak, yaz kis haftada 4 gün, günde 3 saat salonda çalisirken, annesi de onu bekledi. Ilkokula basladiginda bir kez, ders ve ödevler nedeniyle çok sevdigi cimnastigi birakmayi düsünen Çolak'a, en büyük destek yine anne ve babasindan geldi. Onlarin destegiyle devam ettigi sporda Dünya sampiyonluguna ulasan Çolak, sampiyon oldugunda kameralara, "Anne bu senin için" diyerek ona olan vefa borcunu dile getirdi.

Çolak, geçen yil omzundaki rahatsizlik nedeniyle ameliyat oldu. Omzunu eskisi gibi kullanabilmek için daha çok çalisan Çolak, Tokyo öncesi Hirvatistan ve Katar'daki yarismalara katilarak kendini görme firsati buldu. Çolak, Tokyo'ya sorunsuz gitmek için kendisini siki antrenmanlarla hazirliyor.

- "Madalyanin en büyük adaylardan birisiyim"

Ibrahim Çolak, AA muhabirine halka aletinde omzunu yüzde yüz kullanabiliyor olmasi gerektigini söyledi.

Geçen hafta Katar'da yapilan Artistik Cimnastik Dünya Kupasi'nda eski gücünün omuzlarinda hissettigini belirten Çolak, "Olimpiyatlara yaklasik 1 ay kaldi. Bu süre boyunca hem seri kondisyonumu gelistirmeye hem de ayrintilara dikkat ederek küçük hatalari yapmamaya gayret gösterecegim. Onun için bir program ayarladik." dedi.

Çolak, dünya sampiyonu olduktan sonra Türkiye'nin kendisinden beklentisinin arttigini dile getirerek, sunlari kaydetti:

"Hedefim dünya ve Avrupa sampiyonasinda kazandigim basarilari olimpiyatta da sergileyebilmek. Tabii ki altin madalya için özellikle ugrasacagim. Olimpiyatlara katilabilmek ile çok büyük bir basari. Serimi yapabildigim takdirde madalyanin en büyük adaylardan birisiyim. Tabii ki rakiplerim var. Kolay olmayacak, en iyilerle yarisacagim. Ben bu stresin, baskinin üstesinde gelebilecegime, orada güzel bir performans sergileyebilecegime inaniyorum. Yeter ki hazirlik döneminde yeteri kadar antrenman yapabileyim."

P&G'nin baslattigi "Olimpik Anneler" projesine deginen Çolak, "Ben olimpik sporcu oldum, P&G'nin destegiyle annem de 'Olimpik Anne' oldu. Hayalimizi istedigimiz gibi yasama firsati sagladilar bize. Çok mutlu olduk. Olimpiyatlarda annem beni izlemeye gelebilecekti. Çok güzel hediye oldu. Olimpiyatta gelebilecegini duydugunda annem heyecandan uyumamis. P&G ailesine bize bu firsati sunumu için tesekkür ediyorum." diye konustu.

- "Biz birlikte buna inandik"

Anne Sultan Çolak da oglu spora basladiginda onun milli sporcu olmasini hayal ettigini söyledi.

Oglunun büyümesiyle hayallerin de büyüdügünü kaydeden Çolak, "Biraz büyüyünce bana internetten olimpiyat, dünya ve Avrupa sampiyonasi yarismalarini gösterirdi. Izlerdik, 'Ben de bir gün dünya sampiyonu, Avrupa sampiyonu, olimpiyat sampiyonu olacagim' derdi. Bunlari söylediginde 15 yasindaydi. Ben de 'Insallah oglum' diyordum. Ibrahim 14-15 yaslarindayken olimpiyat sampiyonu olma hayalleriyle yasadi. Biz birlikte buna inandik. Birlikte hayal kurardik. 11-12 yil sonra bu hayalimiz gerçek oluyor." ifadelerini kullandi.

Oglu dünya sampiyonu olduktan sonra gazetecilerin kendisine "Olimpiyata gitmek ister misiniz?" diye sordugunu belirten Çolak, "(Tabii ki gitmek isterim) dedim ama bütçemiz yetmez buna. Dil bilmiyoruz, o kadar uzak bir yere gitmemisiz daha önce. Sonra P&G bize destek oldu, 'Olimpik Anne' seçtiler. Bu beni çok mutlu etti. Ibrahim Dünya sampiyonu olduktan sonraki en büyük mutlulugum oldu. Bugün kisitlamalar nedeniyle Tokyo’ya gidemesem de dualarim Ibrahim'le." yorumunu yapti.

Sultan Çolak, esi ve kendisinin de halen atletizmle ilgilendiklerini ve master atlet olarak madalyalar aldiklarini söyledi. Çolak, annelere, çocuklarini mutlaka spora yönlendirmeleri ve onlara destek olmalari tavsiyesinde bulundu.

- "Umutlarimiz sporcularimizla beraber"

P&G Türkiye, Kafkasya ve Orta Asya Yönetim Kurulu Baskani Tankut Turnaoglu ise amaçlarinin kurumsal vatandaslik basliklari ile büyümek oldugunu, yarinlara ancak bu sekilde daha yasanabilir bir dünya birakabileceklerini söyledi.

Turnaoglu, özellikle egitim, saglik ve spor odakli projelerle çocuklarin ve gençlerin özgüven gelisimlerine destek olduklarini belirterek, "Spor, yarinlari iyilestirme amacimiz dogrultusunda araçlarimizin basinda geliyor. Saglikli ve mutlu bir toplum, spor yapmakla yakindan iliskili. Bu kapsamda Türkiye'de ve dünyada uzun soluklu projelerimiz ve sponsorluklarimizla spora destek vermeyi sürdürüyoruz. Bunu yaparken de kendimizi popüler branslarla sinirlandirmiyoruz. Olimpik Anneler projemizle Türkiye'de çok bilinmeyen olimpik sporlari yapan gençlerimize destek oluyoruz." degerlendirmesinde bulundu.

Bu projenin Türkiye'de spor kültürünün gelismesi ve çocuklarin spora yönlendirilmesini amaçlayan, tüm spor dallarini kapsayici bir proje oldugunu ve merkezinde de annelerin yer aldigini ifade eden Turnaoglu söyle devam etti:

"Çocugun hayatinda en önemli figür anne ve annelerimizi desteklersek, önyargilarini kirmalarina katkida bulunur ve yüreklendirirsek, çocuklara ve gençlere en büyük destegi saglayacagimizi biliyorduk. Projenin bugün geldigi konumda, Türkiye'deki 34. yilimizda 34 milli sporcuyu destekliyoruz. Sporcularimiz arasindan 29'u ise Tokyo 2020 Olimpiyatlari'nda ülkemizi temsil etmek için olimpiyat vizesini aldi. Biz bu destegimizin tipki geçmiste oldugu gibi Tokyo yolunda ve Tokyo'da önemli bir rol oynayacagina inaniyoruz. Zor günlerden geçtigimiz bugünlerde hem sporcularimizin hem de tüm vatandaslarimizin en büyük ihtiyaci, moral ve yarinlara dair umut. Biz tüm zorluklara ragmen umudumuzu hiç kaybetmedik, sporcularimizdan da vazgeçmedik. Ben hem Olimpik Anneler projemizle destek sundugumuz sporcularimizin hem de tüm kafilemizin en iyisini basaracagina gönülden inaniyorum. Iste bu nedenle artik 'Annem için umutla Tokyo'ya' diyoruz."

Kaynak: AA