Milli Boksör Ahmet Gündüz, Avrupa Sampiyonlugu Için Ringe Çikacak

'2019 yilinda gittigim Avrupa Sampiyonasi'nda çeyrek finalde elendim. Simdi yine Avrupa'ya gidecegim. Yarim kalan bir hikayem vardi, insallah altin madalya alarak onu tamamlayacagim'

BILAL KAHYAOGLU - Yildiz milli boksör Ahmet Gündüz, 2 yil önce çeyrek finalde elendigi Avrupa Sampiyonasi'nda bu yil birincilik kürsüsüne çikmayi hedefliyor.

Milli boksör, Gürcistan'in ev sahipliginde 1 Temmuz'da baslayacak Yildiz Erkekler Avrupa Sampiyonasi'na Kastamonu'daki milli takim kampinda hazirlaniyor.

2019 yilinda çeyrek finalde elendigi Avrupa Sampiyonasi'nda bu yil altin madalya kazanmak için ringe çikacak olan 16 yasindaki genç boksör, AA muhabirine, bu spora babasi milli boksör Bahattin Gündüz sayesinde basladigini söyledi.

Babasinin evde madalyalarini gördügünü, bu madalyalara hayranlikla baktigini dile getiren Ahmet, "Madalyalarini gördükten sonra babama, 'Beni de boksa yazdir' dedim. Boksa basladiktan sonra üçüncü ayimda Istanbul sampiyonu oldum. Gittigim ilk Türkiye Sampiyonasi'nda üçüncü oldum." dedi.

Kariyerinde Türkiye sampiyonlugu da bulundugunu belirten Ahmet, "2019 yilinda gittigim Avrupa Sampiyonasi'nda çeyrek finalde elendim. Simdi yine Avrupa'ya gidecegim. Yarim kalan bir hikayem vardi, insallah altin madalya alarak onu tamamlayacagim. Bunun için elimden geleni yapiyorum. Insallah bunu basaracagim." ifadelerini kullandi.

Beden egitimi ögretmeni olmak istedigini anlatan Ahmet Gündüz, "Bokstaki hedefim ise önce Avrupa, ardindan dünya sampiyonlugunu kazanmak." diye konustu.

Kaynak: AA