Konyaspor Yeni Sezon Hazirliklarina Basladi

Ittifak Holding Konyaspor Teknik Direktörü Ilhan Palut:'Iki orta saha, 2 kanat ve 1 forvet oyuncusu transfer etmek istiyoruz' 'Gönül istiyor ki her zaman kendi oyuncularimizi oynatalim. Türk oyuncularimiz direkt olarak oynayabilecek durumda olsa zaten bizim tercihimiz her zaman onlar olur. Ama bunun bir sayisal dayatma olarak bize isaret edilmesine karsiyim'

Süper Lig ekiplerinden Ittifak Holding Konyaspor, yeni sezon hazirliklarina basladi.

Konya ekibi, kulübün Kayacik Tesisleri'nde 2021-2022 sezonunun ilk antrenmanini yapti.

Antrenman öncesinde takimla toplanti yapan teknik direktör Ilhan Palut, daha sonra gazetecilere yaptigi açiklamada, sezonun ilk antrenmanina 19 oyuncu ile çiktiklarini söyledi.

Antrenmanda altyapidan da oyuncularin bulundugu ifade eden Palut, sunlari kaydetti:

"Kampimizin 2. etabina kadar ideal kadromuzu olusturmayi düsünüyoruz. Bes milli oyuncumuz su anda izinli. Transfer süreci de devam ediyor. Mutlaka oradan da aramiza katilan oyuncular olacaktir. Temmuz ayinin 18'ine kadar tesislerimizde çalisacagiz. 19 ve 20 Temmuz’da izinli olacagiz. 21 Temmuz’da da Erzurum kampina baslayacagiz ve 2 Agustos’a kadar sürecek. Burada 4 hazirlik maçi planliyoruz. Daha sonra tekrar verilecek 2 günlük iznin ardindan Konya’da çalismalarimizi sürdürecegiz."

Transfer çalismalari hakkinda da bilgi veren Palut, söyle devam etti:

"Iki orta saha, 2 kanat ve 1 forvet oyuncusu transfer etmek istiyoruz. Tabii ki bu oyuncular arasinda Türk statüsünde oynamasi gereken oyuncular da olacak. Çünkü bu sene 8+3 kurali var. Bu demek degil ki 3 Türk oyuncu bizim için yeterli olacaktir. Mutlaka arkada alternatiflerini de hazir bulundurmak zorundayiz. Su anda transferdeki hedef sayimiz 5. Ama Türk oyuncu rotasyonumuzu artirma anlaminda da aramiza ileriye dönük, gelisime açik, genç Türk oyunculari da takimimiza kazandirabiliriz."

- "Yabanci oyuncunun sayisal dayatma olarak bize isaret edilmesine karsiyim"

Palut, bir gazetecinin Türkiye Futbol Federasyonunun (TFF) yabanci futbolcu karariyla ilgili sorusu üzerine, söyle konustu:

"Negatif. Özellikle bu arti konusu son derece negatif. 8+3, ya 10 olsaydi ya da 12+0 olsaydi, 10+0 olsaydi. Sonuç olarak bizim için su durum var; çok iyi çalisan bir yabanci oyuncu var elinizde. Antrenmanlarda tüm istediklerinizi yapiyor. Ama sadece pasaportu dolayisiyla adama 'sen otur' diyorsunuz. Onun için hazir olmayan belki bir yerli oyuncumuz var. Kontenjani doldurma adina ona bir görev vermek durumunda kalabiliyorsunuz. Gönül istiyor ki her zaman kendi oyuncularimizi oynatalim. Türk oyuncularimiz direkt olarak oynayabilecek durumda olsa zaten bizim tercihimiz her zaman onlar olur. Ama bunun bir sayisal dayatma olarak bize isaret edilmesine karsiyim. Ama artik bu karar alindi. Bu sadece Konyaspor için degil bütün takimlar için geçerli bir uygulama olacak. Biz de hem mevcut oyuncularimiz, hem gençlerimiz, hem de transferde ulasabilecegimiz Türk oyuncularla buna uygun, bu kisitlamada bizi zor durumda birakmayacak bir kadro için çalismalarimizi yapiyoruz."

- Antrenman

Yesil-beyazli ekip, Kayacik Tesisleri'ndeki antrenmana isinma hareketleri ve kosuyla basladi.

Daha sonra 3 grupta 5'e 2 top kapma ve pas çalismasiyla devam eden idman, açma germe hareketleriyle sona erdi.

Kaynak: AA