Koç Holding, Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi'nin Resmi Sponsoru Oldu

Koç Holding Yönetim Kurulu Baskan Vekili Ali Koç: 'Bu zor günlerde yeniden güç ve kader birligi yapmak üzere TMOK'un ve milli sporcularimizin yanindayiz' 'Toplulugumuz çatisi altinda faaliyet gösteren sirketlerimizle çok farkli branslarda birçok spor faaliyetini destekliyoruz. Sporun tüm topluma yayilmasi ve Türkiye'nin küresel ölçekte spor alaninda da önemli bir marka olmasi yönünde var gücümüzle çalisiyoruz' TMOK Baskani Ugur Erdener: 'Koç Holding ile Türk sporunu destekleme baglaminda, uzun yillara dayanan is birligimizi 2020 Tokyo Olimpiyat Oyunlari vesilesiyle bir adim daha öteye tasimaktan büyük mutluluk duyuyoruz'

Koç Holding, 2020 Tokyo Olimpiyat Oyunlari öncesinde Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi'nin (TMOK) resmi sponsoru oldu.

Yapilan açiklamada, sponsorluk anlasmasiyla Koç Holding'in Tokyo 2020 yolunda milli sporculara büyük destek saglayacagi belirtildi.

Koç Holding Yönetim Kurulu Baskan Vekili ve Fenerbahçe Kulübü Baskani Ali Koç, yaptigi açiklamada, "2013 yilinda Istanbul'un olimpiyatlara ev sahipligi yapabilmesi için ülke olarak yürüttügümüz büyük kampanya sürecinde Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi ile yollarimiz kesismisti. O dönem de Koç Toplulugu olarak elimizi tasin altina koymus, ülkemiz için adeta tek yürek olmustuk. Bu zor günlerde de yeniden güç ve kader birligi yapmak üzere TMOK'un ve milli sporcularimizin yanindayiz. Koç Holding olarak 2020 Tokyo Olimpiyat Oyunlari yolunda sporcularimizi desteklemek üzere Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi'nin resmi sponsorlugunu üstlendik." ifadelerini kullandi.

Tokyo 2020'de mücadele edecek milli sporculara basari dileginde bulunan Koç, "Her bir olimpik sporcumuzun temsil ettigi degerlerin, olimpiyatlar yolunda gerçeklestirdikleri fedakarliklarin, adanmisligin, vatan sevgilerinin ve hayattaki duruslarinin hem bizler, hem de gelecek kusaklar için madalyalarin çok daha ötesinde büyük bir manevi miras olduguna yürekten inaniyorum." degerlendirmesinde bulundu.

"Kurucumuz Merhum Vehbi Koç'un 'Ülkem varsa ben de varim' sözünden hareketle ülkemizin ekonomik ve toplumsal kalkinmasini bir bütün olarak görüyoruz." diyen Ali Koç, su görüsleri aktardi:

"Spora yaptigimiz yatirimi toplumsal kalkinmanin önemli bir sacayagi olarak konumlandiriyoruz. Toplulugumuz çatisi altinda faaliyet gösteren sirketlerimizle çok farkli branslarda birçok spor faaliyetini destekliyoruz. Sporun tüm topluma yayilmasi ve Türkiye'nin küresel ölçekte spor alaninda da önemli bir marka olmasi yönünde var gücümüzle çalisiyoruz. Koç toplulugu olarak sporu, birlestirici bir unsur olmanin ötesinde, dostluk, dayanisma, mükemmeliyet, fair play gibi, her zaman savunucusu oldugumuz insani degerleri de içinde barindiran çok önemli bir yapi tasi olarak görüyoruz. Mustafa Koç Spor Ödülü'nün 'Olimpik degerlere katki' olan kalici temasini belirlerken de bu degerleri esas aldik. Basarili sporcularimizin sahada oldugu kadar günlük hayatta da bu degerleri yasatarak, topluma örnek teskil etmesinin önemini vurguladik. 2017 yilindan bu yana ödülü kazanan sporcularimizdan Yasemin Adar, Taha Akgül, Ilke Özyüksel ve Ibrahim Çolak bu yil olimpiyatlarda ülkemizi temsil edecekler. Spor ülkemiz için önemli bir deger ve bu degerin bizi birlestiren bir unsura dönüsmesi için emek harcamamiz gerekiyor. Bunun için de sporun farkli alanlarinda dünyaya anlatacak basari öykülerimizi arttirmamiz ve böylesi basarili sporcularimizi desteklememiz gerektigine inaniyorum. Bu olaganüstü zor zamanlar; özünü insani degerlerden alan olimpik degerlerin toplumda yayginlasmasinin, birlik ve beraberligin, ayrismamanin, degerler etrafinda birlesmenin önemini, kiymetini bir kez daha fark etmemizi de sagliyor."

Ali Koç, Türkiye'nin basarili bir spor ülkesi olmasi ve Türk sporunun uluslararasi camiada dostluk, mükemmellik ve saygi gibi insani degerler üzerinden taninmasi için çalismaya devam edeceklerini sözlerine ekledi.

- Ugur Erdener: "Koç Holding ile is birligimizi bir adim öteye tasimaktan çok mutluyuz"

TMOK Baskani Prof. Dr. Ugur Erdener ise Koç Holding ile 2020 Tokyo Olimpiyatlari yolunda yaptiklari is birliginin önemine vurgu yapti.

Koç Holding'in Türkiye'nin spor ülkesi olarak anilmasina büyük destek sagladigina dikkati çeken Erdener, sunlari kaydetti:

"Insan yasaminin her alanini, her sektörü derinden etkileyen pandemi kosullarina ragmen 2020 Tokyo Olimpiyat Oyunlari, TMOK olarak en fazla sayida milli sporcumuza, en fazla oranda destek sagladigimiz oyunlar oldu. Bunu, Türk sporunun gelisimine ve ülkemizde olimpik degerlerin yayginlasmasina, milli sporcularimiza destek olmaya, bizlerle ayni heyecani paylasan, ayni önemi veren paydaslarimiz sayesinde basardik. Koç Holding ile Türk sporunu destekleme baglaminda, uzun yillara dayanan is birligimizi 2020 Tokyo Olimpiyat Oyunlari vesilesiyle bir adim daha öteye tasimaktan büyük mutluluk duyuyoruz. Koç Holding, Türkiye'nin bir spor ülkesi olarak anilmasina, olimpiyatlarda hak ettigi noktaya ulasmasina ve milli sporcularimizin ömürlerini adadiklari hedeflerini gerçeklestirmelerine destek olan, ülkemizin en degerli ticaret ve sanayi kuruluslarinin basinda yer almakta. Dolayisiyla, TMOK olarak, bizimle ortak ideallere sahip bir paydasimiz ile bu is birligini gerçeklestirmek bizi ayrica mutlu ediyor."

Kaynak: AA