Kastamonu Belediyespor, EHF Sampiyonlar Ligi'nde Mücadele Edecek

Hentbol Kadinlar Süper Ligi’nin sampiyonu Kastamonu Belediyespor, 2021-2022 sezonunda Avrupa Hentbol Federasyonu (EHF) Sampiyonlar Ligi’nde mücadele edecek.

EHF Kadinlar Sampiyonlar Ligi 2021-2022 sezonunda yer alacak takimlar duyuruldu. EHF, Türkiye’den Kastamonu Belediyespor’un katilacagi organizasyonda yeni sezonda 16 takimin mücadele edecegini açikladi.

Turnuvada çekilecek kuralarin ardindan takimlar, 8’erli gruplara ayrilarak birbiriyle karsilasacak. EHF’nin duyurusunun ardindan Kastamonu Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü’nde büyük sevinç yasandi. Transfer çalismalarina halen devam eden Kastamonu Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü, bu yil mücadele edecegi Sampiyonlar Ligi için kadro çalismalarina da araliksiz basladi.



"Bu yilki ilk hedefimiz son 8 takim arasina kalabilmek"

Yürütülen çalismalar hakkinda bilgilendirmede bulunan Kastamonu Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü Baskani Bülent Biyikli, "5 yildir tek hedefimiz hentbolda Türk tarihinde bir ilk olmakti. Bu iste emegi geçen herkese tesekkür ediyorum. Çok gurur duyucu, çok güzel bir gün bugün bizim için. Kastamonu’yu Kadin Hentbol Takimi olarak Avrupa’da en iyi sekilde temsil edecegimize kimsenin süphesi olmasin. Daha önceden söyledigim gibi Kastamonu’nun hedefleri çok büyük. Hedeflerimize yavas yavas çikmak için ugrasiyoruz. Bu seneki hedefimiz, ilk etapta son 8 takim arasina kalmak. Güzel günlerin gelecegine inaniyorum, bunun da önünü arkasini hiç kimsenin kesemeyecegine süphem yok. Insallah Kastamonu için çok güzel günler olacak" dedi.



"Halihazirda yaptigimiz transferler var"

Zorlu bir sezon geçireceklerini belirten Baskan Biyikli, "Sampiyonlar Ligi, Süper Lig ve Türkiye Kupasi’nda zorlu maçlar olacak. Çok fazla maç oynayacagiz. Halihazirda yaptigimiz transferler var, yapacagimiz transferlerde olacak. Görüstügümüz oyuncular var. Arastirmalar içerisindeyiz. Daha yapacagimiz transferler var. Kastamonu’ya en iyi transferleri yaparak, en iyi sekilde temsil edeceginden kimsenin süphesi olmasin" diye konustu.

EHF tarafindan yapilan açiklamada, geçen sezon Metz ile play-off maçlarina çikmadigi gerekçesiyle Almanya temsilcisi Borussia 09 Dortmund’un, organizasyona bu sezon katilim bedeli olarak 140 bin avro ödemesi gerektigi de belirtildi. EHF Sampiyonlar Ligi’nde mücadele edecek takimlar su sekilde:

"HC Podravka Vegeta (Hirvatistan), Odense (Danimarka), Brest Bretagne (Fransa), Borussia 09 Dortmund (Almanya), FTC-Rail Cargo Hungaria (Macaristan), Györi Audi ETO KC (Macaristan), Buducnost BEMAX (Karadag), Vipers Kristiansand (Norveç), CSM Bükres (Romanya), CSKA (Rusya), Esbjerg (Danimarka), Metz (Fransa), Rostov-Don (Rusya), RK Krim Mercator (Slovenya), IK Savehof (Isveç), Kastamonu Belediyespor."

Öte yandan gruplarin belli olacagi kuralarin 2 Temmuz’da çekilecegi ögrenildi.

Kaynak: İHA