Kahramanmaras'ta Yaz Spor Okullari Açildi

Kahramanmaras Gençlik ve Spor Il Müdürlügü, spor merkezlerinde Yaz Spor Okullarini açti.

Gençlik ve Spor Il Müdürü Cemil Boz, Osman Sayin Spor Salonunda düzenlenen açilis töreninde yaptigi konusmada, “Covid-19 salgini nedeniyle ara verdigimiz Gençlik ve Spor Bakanligi Spor Okullari ve Engelsiz Spor Okullari’na yeniden baslamanin sevinç ve mutlulugu içerisindeyiz. Çocuk ve gençlerimizi kötü aliskanliklardan uzak tutmak, serbest zamanlarini uzman antrenörler nezaretinde en iyi sekilde degerlendirmelerine imkan saglamak amaciyla hazirlanan yaz spor okullarimizda gençlerimizin fiziksel ve mental gelisimlerine katki saglamayi, sporla tanistirmayi ve spor bilinci olusturmayi hedefliyoruz. Gençlik ve Spor Il Müdürlügümüz bünyesinde 5 Temmuz tarihi itibari ile il ve 11 ilçemizde bulunan tüm spor tesislerinde 23 bransta çocuklarimizi ve gençlerimizi sporla bulusturmayi hedefliyoruz. Atletizm, aticilik, badminton, basketbol, bisiklet, boks, cimnastik, eskrim, futbol, güres, halter, hentbol, judo, karate, kano, kürek, masa tenisi, okçuluk, tekvando, tenis, voleybol, yüzme, wushu branslarinda yaz spor okullari açilacak" dedi.

Engelsiz bireylerinde unutulmadigini söyleyen Boz, "Spora tesvik etmek ve spor yoluyla sosyal hayata katilimlarinin arttirilmasini amaçladigimiz bedensel engelliler, görme engelliler, isitme engelliler ve özel sporcular için engelsiz spor okullarimizi açarak engelsiz bireylerimizi de sporla bulusturacagiz. Spor okullarimizdan herhangi bir ücret alinmadan tamamen ücretsiz olarak hizmet verilecegini hatirlatiyor, 5-18 yasinda ki tüm çocuk ve gençlerimizi Yaz Spor Okullarimiza davet ediyorum" ifadesinin kullandi.

Açilis konusmasinin akabinde sirasiyla halk oyunlari ekibi, cimnastik, wushu, karate, tekvando, boks ve masa tenisi sporculari kendi branslarinda gösteriler gerçeklestirdi.

Kaynak: İHA