Kahramankazan'da Hitit Rallisi'ne Yeniden Ev Sahipligi Yapmanin Mutlulugu Yasaniyor

Kahramankazan Belediye Baskani Serhat Oguz, 3-4 Temmuz tarihlerinde kosulacak 47. Hitit Rallisi'ne ev sahipligi yapmaktan mutluluk duyduklarini belirtti.



Belediyeden yapilan açiklamada, Türkiye Ralli Sampiyonasi'nin en eski yarislarindan olan ve ilk kez 1973'te Kahramankazan'da düzenlenmesinin ardindan 2009'dan bu yana gerçeklestirilemeyen etkinligin 12 yil aradan sonra yeniden yarisseverlerle bulusacagi bildirildi.

Kahramankazan Belediyesi, Türkiye Otomobil Sporlari Federasyonu (TOSFED), Ankara Otomobil Sporlari Kulübü (ANOK) ve Kahramankazan Kent Konseyi is birligiyle gerçeklestirilecek etkinligin 2 Temmuz'da yol kesfi, idari ve teknik kontrollerle baslayacagi aktarilan açiklamada, 3 Temmuz'da saat 12.00'de Bilkent Otel önünde rallinin start seremonisinin yapilacagi kaydedildi.

Açiklamada görüslerine yer verilen Oguz, ralli sporunun Türkiye'deki en önemli yarislarindan olan Hitit Rallisi'nin 12 yillik hasretin ardindan yeniden dogdugu topraklarda düzenlendigi için son derece mutlu olduklarini bildirdi.

Etkinlik için emegi geçenlere tesekkür eden Oguz, "Kahramankazan Belediyesi olarak sporun ve sporcunun her zaman yanindayiz. Bu etkinlikle birlikte bir süreci de hayata geçirecegiz. Insallah yapacagimiz çalismalarla Kahramankazan'imizi Türkiye'de otomobil sporlarinin merkezi ve ralli tutkunlarinin bulusma noktasi haline getirecegiz. Tüm yaris tutkunlarini da 47. Hitit Rallisi için Kahramankazan'a davet ediyorum" ifadelerini kullandi.

Kaynak: AA