Kadiköy'de Can Bartu Heykeli Törenle Açildi

Fenerbahçe’nin efsane sporcularindan Can Bartu’nun heykeli Kadiköy Yogurtçu Parki’nda düzenlenen törenle açildi. Programa Baskan Ali Koç’un yani sira Bartu’nun esi ve kizi ile birlikte Kadiköy Belediye Baskani Serdil Dara Odabasi ve çok sayida Fenerbahçeli yönetici katilim sagladi.

Geçtigimiz gece Kadiköy Yogurtçu Parki’na getirilen Fenerbahçe’nin efsanelesmis ismi Can Bartu’nun heykeli gerçeklestirilen törenle açildi. Gerçeklestirilen programa Fenerbahçe Baskani Ali Koç, Kadiköy Belediye Baskani Serdil Dara Odabasi, Fenerbahçe Yüksek Divan Kurulu Baskani Vefa Küçük ile Can Bartu’nun esi Güler Bartu, kizi Gülfer Arig ve sevenleri katilim sagladi. Bartu’nun sevenleri tarafindan kürsüde yapilan konusmalarin ardindan heykel, kesilen kurdele ile açildi.

Baskan Ali Koç: “Can Bartu için ’Ne yapabiliriz’ diye düsündük”

Törende konusan Fenerbahçe Baskani Ali Koç, "Dünyada özel insanlar vardir ki, bilmek ve tanimak istersiniz. Dünyaya özel misyonlarla gelmislerdir. Can Bartu öyle bir insandir. Dobra karakter. Çok az sporcuya nasip olacak essiz sportif basarilariyla efsanemiz. Can Bartu özel bir insandir. Herkesin örnek aldigi, kendi mensubu olmasini isteyecegi biri. Iyi ki Can Bartu Fenerbahçeli. Iyi ki Fenerbahçe’nin evladi olmus. Tabii ki her ölüm erkendir ama bu sözler, efsanemiz için daha da geçerlidir. Düsünebiliyorsunuz bir kisisiniz ve binlerce aile evlatlarina sizin isminizi veriyor. Nerede var bunun örnekleri? Vefatindan önce planlarimiz vardi, birkaç kez maça çagirmistik, olmamisti. En son derbi için plan yapmistik ama ne aci ki, maçtan bir gün önce cenazesini düzenledik. Can Bartu için ’Ne yapabiliriz’ diye düsündük ve yönetim kurulumuzla konusarak efsanemizin heykelini yapma kararini aldik. Futbolculara sesleniyorum: Sinyor Bartu bu formayi sizlere emanet etti. Artik bu formanin hakkini verme zamani geldi. Buradan size mesajim olsun." diye konustu.



Güler Bartu: “Essiz izler birakti”

Fenerbahçe camiasina tesekkürlerini ileten Can Bartu’nun esi Güler Bartu, "Bu özel ve duygu dolu günde bizleri yalniz birakmadiginiz için tesekkür ediyorum. Son anina kadar Fenerbahçe ruhunu yasayan, yasatan iyi bir es iyi bir baba, ahlakli sporcu olan Can Bartu’yu saygi ve sevgi ile aniyorum. Hem futbol sahalarinda hem de basketbol potalarina Fenerbahçe formasinin yaninda milli formasiyla da essiz isler birakan Can Bartu; zeki, çevik ve ahlakli bir insandi. Bu heykel ile Can Bartu’yu ölümsüzlestiren camiamiza sükranlarimi sunuyorum" dedi.

Kaynak: İHA