Izmir Büyüksehir Belediyespor Tekerlekli Sandalye Basketbol Takimi'nda 5. Sampiyonluk Coskusu

Kulüp baskani Ersan Odaman:'Simdi Avrupa'da ses getirecek bir planlama zamani'.

HDI Sigorta Tekerlekli Sandalye Basketbol Süper Ligi play-off final serisinde Besiktas HDI Sigorta'ya 2-0 üstünlük kurarak sampiyonluga ulasan Izmir Büyüksehir Belediyespor'un kulüp baskani Ersan Odaman, "Simdi Avrupa'da ses getirecek bir planlama zamani." dedi.

Izmir Büyüksehir Belediyespor'dan yapilan açiklamada, 2001, 2002, 2003 ve 2004'ün ardindan 5. sampiyonluga ulasan Izmir Büyüksehir Belediyespor'da bu sezon 427 sayi atan Ahmet Efetürk'ün "En Degerli Oyuncu" ödülünü aldigi belirtildi.

Açiklamada görüslerine yer verilen Izmir Büyüksehir Belediyesi Gençlik ve Spor Dairesi Baskani Hakan Orhunbilge, hentbol erkek takiminin Türkiye Kupasi sampiyonlugu yasadigini, kadin takiminin ayni kupada final oynadigini, ampute futbol takiminin Süper Lig'de üçüncülügü elde ettigini, buz hokeyi takiminin da yeniden Süper Lig'e döndügünü kaydetti.

Izmir'in futbol takimlarindan Altay'in Süper Lig'e, Bucaspor 1928'in 2. Lig'e yükselmesi, Altinordu'nun genç ve yerli oyunculardan kurulu kadrosuyla play-off finaline çikmasi, Pinar Karsiyaka'nin FIBA Sampiyonlar Ligi'nde finale kalmasiyla sporda Izmir zamaninin yasandigini aktardi.

Izmir Büyüksehir Belediyespor Kulübü Baskani Ersan Odaman, tekerlekli sandalye basketbolda elde edilen basarinin engelli branslarina verdiklerin önemin bir sonucu oldugunu belirterek, "Uluslararasi turnuvalar, sampiyonluk kupalari, milli takimlara giden oyuncular ve basarili sonuçlarla Izmir'de çok önemli bir sinerji olusturdugumuza inaniyorum. Tekerlekli Sandalye Süper Ligi'nin lokomotifi olan takimimizin 17 yil aradan sonra kazandigi kupa, gerçekten çok anlamli. Simdi Avrupa'da ses getirecek bir planlama zamani." ifadelerini kullandi.

Antrenör Erdinç Kiliç da kupayi tüm Izmir'e ve engellilere armagan ettiklerini kaydetti.

Kariyerinde ilk kez bir Süper Lig sampiyonlugu yasadigini belirten Kiliç, "Ne kadar güzel bir duygu oldugunu anlatmaya kelimeler yetmez. Bu takim pandemi nedeniyle maç yapmadan geçirdigi koca bir yilin ardindan normal sezonu 14 maçta 13 galibiyetle bitirirken play-off'taki 6 maçini da kazanip tarihi bir basariyi bileginin gücü ve inanarak elde etti." degerlendirmesinde bulundu.

Play-off'un en degerli oyuncusu seçilen Ahmet Efetürk de çok istedikleri ve çok çalistiklari sezonda sampiyonluga ulastiklarini belirtti.

Kaynak: AA