Hitit Rallisi Kahramankazan'da Kosulacak

Türkiye Ralli Sampiyonasi’nin en eski yarislarindan olan ve ilk kez 1973 yilinda Kahramankazan’da düzenlenmesinin ardindan 2009’dan bu yana gerçeklestirilemeyen Hitit Rallisi, 12 yillik aranin ardindan 3-4 Temmuz tarihleri arasinda yeniden kosulacak.

Türkiye Ralli Sampiyonasi’nin en eski yarislarindan olan ve ilk kez 1973 yilinda Kahramankazan’da düzenlenmesinin ardindan 2009’dan bu yana gerçeklestirilemeyen Hitit Rallisi, 12 yillik aranin ardindan yeniden dogdugu topraklara dönecek. Türk otomobil sporlari açisindan öneme sahip olan Hitit Rallisi’nin 47.’si, Kahramankazan Belediyesi, Türkiye Otomobil Sporlari Federasyonu (TOSFED), Ankara Otomobil Sporlari Kulübü (ANOK) ve Kahramankazan Kent Konseyi is birligiyle 3-4 Temmuz tarihleri arasinda gerçeklestirilecek.

Ilk start 3 Temmuz’da

Hitit Rallisi, 2 Temmuz Cuma günü yol kesfi, idari ve teknik kontroller ile baslayacak. 3 Temmuz Cumartesi günü saat 12.00’de Bilkent Otel önünde rallinin start seremonisi gerçeklestirilecek. Ekipler rallinin ilk gününde, Nail Ersoy adiyla anilacak olan Güvenç, Ulvi Erkam adiyla anilacak olan Uçari, Engin Karabag adiyla anilacak olan Incegiz etaplarini geçerek saat 17.30’dan itibaren günü bitirecek. Sporcular, 4 Temmuz Pazar günü 09.00’dan itibaren yeniden direksiyon basina geçecek, ayni 3 özel etabi bir kez daha geçerek saat 14.10’dan itibaren Bilkent Otel’deki finis podyumunda düzenlenecek ödül töreni ile yarisi tamamlayacak. Organizasyon, ayni zamanda Türkiye Historic Ralli Sampiyonasi ve Sevki Gökerman Ralli Kupasi’na da 0,8 katsayi üzerinden puan verecek. Efsane Hitit Rallisi otomobil sporlari tutkunlarini Kahramankazan’da bulusturacak.

Baskan Oguz’dan davet var

Kahramankazan Belediye Baskani Serhat Oguz, ralli sporunun Türkiye’deki en önemli yarislarindan olan Hitit Rallisi’nin 12 yillik hasretin ardindan yeniden dogdugu topraklarda düzenlendigi için son derece mutlu olduklarini söyledi.

Etkinlik için emegi geçenlere tesekkür eden Oguz, "Kahramankazan Belediyesi olarak sporun ve sporcunun her zaman yanindayiz. Bu etkinlikle birlikte bir süreci de hayata geçirecegiz. Insallah yapacagimiz çalismalarla Kahramankazanimizi Türkiye’de otomobil sporlarinin merkezi ve ralli tutkunlarinin bulusma noktasi haline getirecegiz. Tüm yaris tutkunlarini da 47. Hitit Rallisi için Kahramankazan’a davet ediyorum" diye konustu.

Kaynak: İHA